Lidl se gradi. Pirot dobija savremen, svetski opremljen i snabdeven trgovinski objekat

14. mart 2019. 12:30 Privreda Pirot Plus Online

Svaku infomaciju o izgradnji objektata koji mogu da poboljšaju na kvalitet života u našem gradu, smatramo značajnom i zbog toga nastojimo da vas blagovremeno obavestimo. Veoma je bitno da sugradjani shvate da tom informacijom, bilo kakva da je, ne želimo da nekoga ili nešto posebno ističemo i smatramo važnijim, već da vas, što nam je zadatak, samo obavestimo.

Pre izvesnog vremena, posle one najave da će Lidl , svetski trgovinski lanac, stići u Pirot, najavili smo za 5. mart početak radova. Medjutim, radnici Termomonta stigli su osmog marta, ogradili gradilište juče u utorak, 12. dopremljene su mašine koje su danas krenule u "pogon".

Gde su radovi, tu je i naša kamera. Podsećamo, izvodjač radova beogradski Termomont, prostor sa parkingom je 90 ari, sam prodajni prostor preko 2.000 kvadratnih metara.

Na odlasku sa gradilišta dobili smo informaciju da će tabla sa svim podacima biti objavljena oko 12 časova.

Bili smo tamo i srećom sreli se i sa ljubaznim predstavnicima Lidla i nadzora. Video sam i neke naše vlasnike preduzeća, što mi je dalo nadu da će neke pirotske firme biti podizvodjači. Evo novog video materijala

Potražili smo podatke, da bi vam približili jednan od najpooznatijih trgovinskih lanaca, najpre u Srbiji, a potom detaljnije o jednom od najvećih trgovinskih lanaca .

Prvih 16 Lidl marketa u Srbiji otvoreno je 11. oktobra 2018, a još tri prodavnice su otvorene na Adi Ciganliji u Beogradu, Pančevu i Kruševcu, u četvrtak 8. novembra 2018. Sledeće četiri prodavnice su otvorene u Vršcu, Inđiji, Jagodini i Kikindi 22. novembra 2018. Prodavnica u Čačku i još jedna prodavnica u Beogradu otvorene su 14. marta 2019. U planu je otvaranje još Lidl prodavnica širom zemlje.Potrošačima je na raspolaganju 1.500 brendova, a od toga čak 350 iz domaće proizvodnje.Samo u domenu voća i povrća uspostavljena je saradnja sa više od 25 dobavljača iz Srbije.Zaposleni u Lidl prodavnicama će imati petodnevnu radnu nedelju, a zahvaljujući elektronskoj evidenciji, kompanija će plaćati i poštovati svaki minut njihovog rada, poručuju iz Lidla.

Danas je Lidl najveći diskontni trgovinski lanac „broj 1 u Evropi”. Maloprodajni lanac Lidl deo je Švarc grupacije čije je sedište u Nekarsulmu u Nemačkoj.

Prva Lidl prodavnica otvorena je 1973. godine u gradu Ludvigshafenu, a već krajem 80-ih godina postojalo je više od 600 prodavnica Lidla samo na podrucju tadašnje Zapadne Nemačke.

Veliko, novo tržište, otvara se 1989. godine padom Berlinskog zida, kada Lidl počinje da se širi i u istočni deo zemlje.

Lidl u ovom trenutku postoji u 27 zemalja Evrope i SAD, a njegova mreža broji više od 10. 500 savremenih diskonta i zapošljava oko 260. 000 ljudi.

Lidlovi proizvodi se skladište u više od 150 logističkih centara širom sveta.

Gradilište Lidl, četvrtak, 14.03.2019