Leto nam se vraća iduće nedelje!

29. jun 2018. 10:10 Društvo Pirot Plus Online

Prognostičari ovih dana u Srbiji, konačno najavljuju od nedelje očekuju nas, napokon, letnje temperature!

Zbog snažnog ciklona iznad cele zemlje, sve do subote nas očekuje oblačno i hladno vreme za ovo doba godine sa povremenom kišom, a onda će nas od nedelje stabilizacija vremena, vratiće nam se leto! Neće naglo zbog niskih tempratura do sada, ali doći će, konačno!

U nedelju će temperature biti nešto više, ali i dalje ispod proseka za ovo doba godine. Prosek je od 25 do 28 stepeni, dok se u nedelju očekuje od 20 do 24 stepena.

Naredne sedmice sve toplije. Temperatura će da raste i do kraja iduće nedelje treba očekivati letnja 32 stepena, da će biti prvi pravi tropski dan od kako je kalendarski počelo leto.

Danas u većem delu Srbije će biti pretežno oblačno, mestimično s kišom, a u severnim, centralnim i istočnim krajevima i sa pljuskovima s grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Očekuje se nastavak nepovolјne biometeorološke situacije. Poseban oprez se savetuje astmatičarima. Kod meteoropata su mogući bolovi u mišićima, nervoza i pospanost.

Boris Todorov iz Meteorološke stanice u Dimitrovgradu, potvrdio je prognozu da se kiša očekuje još u subotu. Od nedelje, bez padavina. Podaci zabeleženi u 13 časova, petak, 29. jun.

T=16 stepeni; P=954 mb. Vl.= 95 %; Vetar = severozapadni 2m/sek. Vidljivost 10 km. Minimalna noćas = 15 stepeni; maksimalna juče = 20 stepeni. Padavine za 24 časa Dimitrovgrad 13,2 lit. Pirot = 4,4 lit. i Babušnica = 12,4 lit.

Ovih dana u Dimitrovgradu palo je ukupno 20 litara. Prošle subote - 45 litara.

Weather2umbrella , prognoza vremena za Pirot za naredne dane !