Košarkašice startuju 12.oktobra, u prvom kolu "Gimnazijalke"dočekuju Dubočicu iz Leskovca

13. septembar 2019. 07:43 Sport Pirot Plus Online

Juče je u Nišu je održan sastanak klubova Prve regionalne ženske lige jug 2, na kome su prisustvovali Zoran Marković direktor kluba i Miomir Stanković, sekretar kluba. Na sastanku je, između ostalog, usvojen kalendar i propozicije takmičenja a izvučeni su i takmičarski brojevi.

Bilo je reči i o sistemu takmičenja za predstojeću sezonu. Ligu i ove sezone čine dve grupe (Istočna Srbija - 10 klubova i Zapadna Srbija - 8 klubova), a po dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe igraju plej-of. Na kraju plej ofa samo prvoplasirana ekipa obezbeđuje plasman u jedinstvenu Drugu žensku ligu Srbije.

Takmičenje u Prvoj regionalnoj ženskoj ligi jug - 2 počinje 12/13. oktobra, a Gimnazijalac u
prvom kolu dočekuje novajliju u ligi ekipu Dubočica iz Leskovca.

Narednog vikenda se u Pirotu, u hali Kej, održava kvalifikacioni turnir kadetkinja (devojčice rođene 2003/04. godine) za plasman u jedinstvenu Žensku kadestku ligu Srbije. Na turniru pored Gimnazijalca učestvuju niški Student i ekipa Svrljiga.

Prema žrebu određenim na sastanku u Nišu, košarkašice Studenta i Svrljiga igraju međusobno polufinale dok u finalu Gimnazijalac čeka pobednika ovog susreta. Pobednik ostvaruje plasman u Žensku kadetsku ligu Srbije, među 12 najboljih kadetskih ekipa u Srbiji.

Utakmica Student - Svrljig igra se u nedelju od 11.00 sati, a finalna, gde se sastaju Gimnazijalac i pobednik polufinala igra se od 13.00 časova.

Tekst: ŽKK „Gimnazijalac“ Pirot
Miomir Stanković, sekretar kluba