Košarkaši Pirota prvi na Turniru u Plevenu. Dušan Filipović u finalu postigao 34 koša !

21. septembar 2019. 21:45 Sport Pirot Plus Online

Medjunarodni turnir u Plevenu,


Finale


Spartak (Pleven)-Pirot 90:91 ( 32:20 24:27 17:20 17:24)


Pirot: Đonlić, Ignjatović 4, Stefanović 6, Filipović 34, Stanković 2, Balović 13, Vasić, Mukanović, B.Đorđević, Ljubenković 2, Matović 9, Stojanović 21.

Domaćinu i slavljeniku KK Pleven, koji se 40 godina takmiči u najkvalitetnijoj Ligi Bugarske, predsednik Košarkaškog saveza ove zemlje, uručio je predsedniku KK Pleven priznanje za doprinos razvoju košarke

Slavljenici, ove subotnje večeri, 21. septembra, na terenu se na kraju nisu radovali. Košarkaši Pirota predvodjeni fenomenalnim Dušanom Filipovićem, kome večeras niko nije mogao apsolutno ništa, u više nego uzbudljivoj završnici, pobedili su i osvojili su prvo mesto.

Čestitke za efikasnu igru zaslužuju i Miodrag Stojanović i Petar Balović.

Da ima kvalitet, domaći tim pokazao je u prvoj četvrtini. Sve kasnije dogadjalo se onako kako je Marko tražio od svojih igrača. Iako se Mukanović i Džonlić još uvek čuvaju da ne obnove povrede, iako je supertalentovani Dimitrije Djordjević ostao u Pirotu, takodje zbog povrede, Markov tim pokazao je da već ulazi u potrebnu formu za novo prvenstvo.

- U utakmici sa mnogo problema pokazali smo pobednički karakter i jednom jakom voljom i verom u sebe isčupali pobedu. Zahvaljujemo fenomenalnom domaćinu. Svaka čast svim igračima na zalaganju i velikom srcu. Ovo nam je napisao Marko Spasić, trener našeg tima u poruci koju smo dobili posle utakmice.