Košarkaši Pirota posle mnogo godina ponovo u Kragujevcu. Zašto povratak ne bi bio u znaku pobede!?

14. oktobar 2016. 14:30 Sport Pirot Plus Online

Druga liga

2.kolo

Kragujevac Radnički 1950 - Pirot

Početak, bolji nego što smo očekivali. Neću reći, plašili se! Proleter iz Zrenjanina je u ovoj Ligi najzvučnije ime , na taj način su i najavili start, tako da je pobeda pirotskog tima, utoliko vrecdnija jer je ,,zaradjena,, pošteno, velikom energijom, žečljom i vojstvom čitavih 39 minuta. Na kraju, je sve ispalo dobro!

Kako u sportu nema ničeg lepšeg od pobede, to je atmosfera posle uspeha u prvom kolu podigla želju za radom, treningom, što može da bude veoma bitno. Početak je i sve te karakteristike su neophodne za dalje.

Pirot u nedelju prvi put igra sa ovom ekipom Radničkog. Ustvari, Pirot je nekada igrao sa Sastavom iz Kragujevca, koja je kasnije menjala ime u Radnički. Koji, ne znamo! Onaj, što je nažalost pao, a bio nekadaxdrugi treći tim u zemlji, ili ovaj Radnički koji je rodjen davne 1950! Baš svejedno odakle im poreklo, mnogo je bitnije, da ekipa Marka Spasića pokuša da se dostojno suprodstavi i eventualno iznenadi i Kragujevčane, kao Zrenjanince.

Petak veče, trening posle analize rivala , zagrevanje, a kasnije će se sigurno raditi na igri za nedeljni meč. Ali, to je stvar Marka Spasića i njegovih igrača. Snimili smo početak!

Marko Spasić , uvek vedar, zrači optimizmom, govori kroz osmeh i pleni verom da njegov tim može da učini mnogo. A to mnogo, pored eventualne pobede, znači i veliku borbenost , htenje, energiju, što je u sportu izuzetno bitno. Odatle, sa tog izvora se ispijaju kapi pobede!

Lazar Rašić je prošle subote, kao i Dušan Filipović bio pod ,,stražom,, Zrenjaninaca, ali im je ubacio 20 koševa, kao i novajlija Nikola Djonlić, koji je postao novi ljubimac pirotske publike. Rašić se lečio ovih dana, virus, prehlada i večeras je prvi put na treningu. Rivala ne poznaje, ali zna mogućnosti svog tima . Predstoji težak meč, činiće sve što je u moći on i njegovi saigrači da se dostojno suprodstave.

Utakmica se igra od 19 časova. S obzirom da se meč prenosi preko sportskog portala iz Kragujevca, dogovorićemo da postavimo link kako bi utakmicu mogli da pratite u video formi uživo!