Koridori Srbije: Obilaznica oko Dimitrovgrada do 15. decembra

13. novembar 2017. 14:00 Privreda Pirot Plus Online

Na delu obilaznice oko Dimitrovgrada, na istočnom kraku Koridora 10, radi se na iskopu kosine Gradinje i asfaltiranje, a v. d. direktora „Koridora Srbije" Zoran Babić je krajem oktobra najavio da će ta obilaznica biti potpuno gotova do 15. decembra, prenosi Tanjug.

Babić je obišao radove na kosini Gradinje zajedno sa delegacijom Svetske banke, kojuje predvodio šef kancelarije SB u Srbiji Stiven Ndegva, kao i predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Babić je rekao da se završava preostalih 750 metara leve trake i oko 900 metara desne trake na obilaznici oko Dimitrovgrada, uz samu granicu sa Bugarskom.

Trenutno se izvode radovi na iskopu i odvozu 40.000 kubika sa kosine Gradinje", rekao je Babić. Podsetio je da je na obilaznici oko Dimitrovgrada, koja je duga 8,67 kilometara, dva puta bio raskidan ugovor sa izvođačima. „Ali, po onom starom srpskom pravilu treća sreća, uspevamo da završimo ovu deonicu, koja jedosta teška za gradnju", dodao je Babić.

Ndegva je rekao novinarima da je zadovoljan onim što vidi, napretkom u izvođenju radova, kvalitetom i odgovornošću u realizaciji tog projekta.

*Tekst i fotografije preuzete sa sajta Koridora