Konačno, u Srpskoj ligi Istok, sada se pita Radnički Pirot!

25. april 2019. 13:00 Sport Pirot Plus Online

Srpska liga Istok

26.kolo

Stadion kraj Nišave

Subota, 27.4.2019

Pirot: Radnički - Jedinstvo Paraćin

Znate ono da "ništa ne uspeva kao – USPEH"! U slučaju Radničkog, zaista, sve ono što se dogodilo od 6. oktobra u 9.kolu protiv Jedinstva u Paraćinu, do prošle nedelje, kada je pirotski srpskoligaš savladao jednu od boljih ekipa u Ligi, tim Budućnosti u Popovcu, vredno je izuzetne pažnje i zaista je VELIKI USPEH. Statistika je , kao i matematika , egzaktna nauka. Brojke govore istinu i pokazuju suštinu svega.

Ajde da ih "razigramo" tek da se zna šta su to fudbaleri Radničkog postigli od dolaska Marka Vidojevića u Pirot. Marko je stigao prvog oktobra, a pet dana kasnije njegov tim, savladao je Jedinstvo u Paraćinu sa 3:0.

Od Paraćina, do nedelje 21. aprila, pod "komandom" Marka Vidojevića, Radnički je odigrao 17 utakmica, pobedio u 16 i jednu izgubio u Bošnjacu sa 3:2, na terenu gde ni Zvezda i Partizan ne bi bolje prošli. "Beli" su ostvarili gol razliku 47:7 osvojivši 48 bodova.

U prvih osam kola Radnički je pobedio u 4 utakmice, igrao 3 nerešeno i izgubio u Varvarinu službenim rezultatom. U regularnom bilo je 2:0 za domaćine. U tom periodu "beli" su osvojili 15 bodova , gol razlika 15:5 .

Ovaj "pirotski tajfun" koji je protutnjao Srpskom ligom "doneo" je "beli tim" na prvu poziciju i najavio, kako to često pominjem, fudbalskoj Srbiji, da se Radnički "vraća kući".

Podaci koje sam objavio govore sami za sebe. Medjutim, iza ovih rezultata stoji stručan rad, znanje fudbalera, dobra atmosfera u svlačionici i veliko zalaganje Zorana Nikolića, predsednika Kluba da se igračima omoguće svi uslovi za rad, život i takmičenje. Naravno da ne treba zaboraviti Gradsku upravu koja je sredstvima iz Budžeta obezbedila mogućnost da ovaj Klub postoji. Čudno je da je malo ko drugi finansijski podržao ovaj Klub, kao što je to praksa u brojnim gradovima !!!

Juče sam, kao nekada uživao na pomoćnom terenu Gradskog stadiona. Radna atmosfera, profa Milan Stavel radio je uvodni deo treninga, Nenad Jončić "stavljao na muke" golmane Cvetanovića i Kokovića, a Marko Vidojević najpre razgovao sa mnom a potom, "bacio loptu" formirao ekipe i krenuo je "pravi rat" na skraćenom terenu. "Narandže" protov "plavih"!

Ovih dana sa Markom Vidojevićem uradili smo analizu ovih 17 utakmica, pokušavajući da "udjemo u detalje" i objavimo gde su sve razlozi dosadašnjih rezultata. Od subote, pirotski tim će nastojati da nastavi istim načinom, što će zahtevati i dalje naporan rad, dobru atmosferu u svlačionici, uz podršku Pirgosa, ali svih ljubitelja fudbala.

Iskoristili smo pauzu, da razgovaramo sa Filipom Tolićem, kapitenom i Stefanom Markovićem, sa Dojkićem, čini neprobojni bedem pred Zekom Cvetanovićem.

Filip Tolić, sazreo i kao čovek i kapiten, razmišlja razložno, smatra da je od oktobra do prošle nedelje uradjeno mnogo i da su zato zaslužni predsednik Kluba, trener i njegovi saradnici, fudbaleri, dobri odnosi, atmosfera u svlačionici.

Stefan Marković Makac, već jednom je učestvovao u borbama za plasman u prvu ligu i pamti slavlje posle jagodinske pobede. Marković takodje ističe savestan rad, saradnju izmedju trenera i igrača , a izdan svega dobre igre i kvalitet tima. I on, kao i Tolić, nada se konačnom uspehu !

Utakmica se igra uoči Uskrsa. Običaj je da veliki broj Piroćanaca koji žive daleko od "rodne grude" za praznik dodju u Pirot. Pored toga što će biti u prilici da se raduju kako grad iz dana u dan izgleda sve lepše, eto prilike da dodju na Stadion kraj Nišave i vide jedan novi Radnički koji je na putu da se vrati u Prvu ligu. Uostalom, zar već duže vremena ljudi ne govore "ma Pirot je prva liga" zašto ne bi i Radnički. Kao još mnogo toga našeg pirotskog. Marko Vidojević i njegovi fudbaleri zaslužili su da provedete subotnje pretpraznično popodne na Stadionu kraj Nišave i uživate. Sigurni smo u to!

Za vas koji nećete moći, radićemo ono naše "iz minuta u minut" . Pratite nas na najboljem i najčitanijem Portalu u Regionu. Portalu kome ne samo Piroćanci, već Srbija veruje !

26.kolo

Rezultati

Sledeće kolo