KK Pirot u narednom prvenstvu u proverenom sastavu.Vratili se Djonlić, Filipović, Djordjević i Ljubenković. Novajlija jedino Petar Balović. Dušan Dimitrijević i Lazar Rašić uspešni u prelaznom roku !

18. septembar 2019. 07:00 Sport Pirot Plus Online

Marko Spasić, trener košarkaša Pirota, član Druge lige, konačno ima na raspolaganju kompletan tim za narednu sezonu. Lazar Rašić sportski direktor i Dušan Dimitrijević predsednik Kluba u konsultaciji sa članovima rukovodstva uspeli su da za novu sezonu formiraju respektabilan tim. Najpre, u Pirot su se vratili već provereni igrači, koji su ranije igrali za naš tim, što je veoma bitno zbog veoma dobre atmosfere koja u proteklih nekoliko godina karakteriše ovu ekipu. Novajlija je jedino Petar Balović, koga Rašić dobro poznaje. Igrač kakav je bio potreban našem timu !

U prelaznom roku (od 27.VIII do 03.IX 2019.) u ekipu su vraćeni: Dušan Filipović, bek, 1992/188 iz niškog "Konstantina", Nikola Đonlić, plej, 1993/184 iz "Mladosti" iz Smederevske Palanke, Borko Đorđević, centar, 1994/209 iz kruševačkog "Napretka" i Stefan Ljubenković, krilo, 1995/198 iz leskovačkog "Zdravlja". Novi igrač u ekipi je Petar Balović, krilo, 1997/201 iz beogradskog "Žarkova".

Sve u svemu, stručni štab u sastavu Marko Spasić prvi trener, Zoran Sotirović pomoćni, Jovan Spasić fizioterapeut i lekar Filip Pejčić računaju na sledeći sastav: Sanel Mukanović, Miodrag Stojanović Skansi, Dušan Filipović, Nikola Đonlić, Martin Matović, Borko Đorđević, Stefan Ljubenković, Petar Balović, Strahinja Stanković, Vladimir Stefanović, Dimitrije Đorđević, Vuk Vasić, Ognjen Ignjatović i Vukašin Radenković. Lazar Rašić će novu takmičarsku sezonu kontrolisati sa pozicije sportskog direktora dok će svoje eventualno igračko aktiviranje razmotriti u decembru.

Od igrača koji su u prošloj sezoni bili članovi "Pirota" otišli su: Stanko Ilić u portugalski "Povoa" (Druga liga), Vuk Živanović u "Mladost" iz Smederevske Palanke, Nemanja Mitić u leskovačko "Zdravlje", Nikola Đurđević u zrenjaninski "Proleter" i Filip Stojanović u "Smederevo".

Ono što smo najavljivali ovih dana, dogodilo se. U redove KK"Pirot" vratio se i Stefan Ljubenković,čime je pirotska ekipa kompletirana za novu takmičarsku sezonu, jedini igrač koji je došao u naš klub sa statusom juniorskog reprezentativca Srbije. Stefan Ljubenković je bio učesnik Evropskog jniorskog prvenstva u Letoniji 2013. godine, na kome su reprezentativci Srbije (uglavnom svi 1995. godišta) pod vođsvom trenera Aleksandra Bućana nastupili u sastavu: Ognjen Jaramaz, Aleksa Jugović, Stefan Ljubenković, Vasilije Pušica, Brano Đukanović, Božidar Babović, Rade Zagorac, Dejan Davidovac, Dragan Apić, Aleksandar Bursać, Vasilije Vučetić i Milenko Veljković. Na žalost u Letoniju nisu otputovali Nikola Jokić, Marko Gudurić i Đorđe Kaplanović, tako da su naši reprezentativci osvojili tek 6. mesto.

Br.13 Stefan Ljubenković, datum rođenja: 15. januar 1995. (Sombor) 198cm

Igračka karijera: mlađe kategorije: KK Odžaci, KK Radnički Novi Sad, KK Podgorica Crna Gora (2011-2012)KK Lovćen Cetinje Crna Gora (2012-2014)KK Odžaci (2014-2015) KK Spartak Subotica (2015-2017), KK Pirot (2017-2018), KK Zdravlje Leskovac (2018-2019)