Kamera ne miruje! Radi se, baš se dobro radi!

03. oktobar 2019. 12:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

Kada radimo ovu rubriku uvek imamo pred očima pre svega vas koji nas pratite van Pirota, vas rodjene Piroćance koji žele da znaju šta se dogadja u njihovom gradu. Po reakcijama, vašim javljanjima, vidimo da i veliki broj vas, naših sugradjana prati šta se sve radi ili ne radi u našem gradu. Mnogi učestvuju sa nama šaljući nam slike, video materijale, mejlove.

Danas je naš reporter krenuo da vam pokaže neke nove detalje.

Pitali smo pre neki dan – čiji je naš korov? Boban Tolić, direktor Komunalca, (ponovo on), nedavno je najavio da će se korov ukloniti, ona zardjala ograda, čime će biti jasno dat odgovor. Da je sve to naše i da su tragovi naši.

Evo čujte Bobana Tolića, sa lica mesta.

A kako je sve to danas izgledalo, evo pogledajte.

Treba očekivati, da će i šut oko Zapadnog keja do 10. oktobra, kada Lidl počinje da radi, biti uklonjen.

.......................................................................................

Idemo dalje. Pratili smo proteklih dana radove na mnogim gradilištima. Danas smo želeli da obidjemo, da proverimo u kojoj su fazi. Najpre ovde u komšiluk. Mala grupa radnika iz Leskovca razvlačila je radove na postavljanju behaton ploča na trotoaru u Ulici Lava Tolstoja. Konačno je izgleda došao kraj. Ako se ne bude radilo od semafora dalje. Ako budu radili i ako ovako rade, do prvog snega će valjda završiti !

Trotoari se uredjuju u još nekim ulicama. U otežanim uslovima, zbog saobraćaja, radilo se u glavnoj ulici ispred Hotela Ana luks. Sve polako dobija očekivanu formu.

.....................................................................

Bilo je različitih komentara zbog načina na koji se radilo u Branka Radičevića. Zastoji su objašnjavani paralenim radovima na elektro vodovima, vodovodnoj mreži, toplovodu. Jeste za sve bilo potrebno vreme, ali baš se čekalo. Medjutim, samo ono što nije počelo, nije se završilo. I tu smo pri kraju.

......................................................................

Idemo i van užeg centra. Deo grada koji je postao pravi hit za gradjevince i buduće vlasnike stanova, sigurno je naselje Senjak. Trotoari u Milivoja Manića. Tu je već dosta toga uradjeno.

......................................................................

Pored Nikole Pašića, dobijamo još jedan bulevar. Kroz moderno naselje Senjak prolaziće možda i najsavremenija, najlepša ulica u gradu, Ćirila i Metodija. Lepše će zvučati ako napišemo Bulevar Ćirila i Metodija. Zašto ne?! Završen je i asfalt, uskoro otvaranje. Kažu 15 dana pre roka!