Jubilarni, peti, Porodični dan zdravlja i bezbednosti Tigar tyres-a posetilo blizu 8.000 ljudi - "Da je svaki dan zdrav i bezbedan!"

14. septembar 2019. 16:27 Društvo Pirot Plus Online

Kompanija Tigar tyres organizovala je peti Porodični dan zdravlja i bezbednosti pod sloganom „Da je svaki dan zdrav i bezbedan“. Događaj je održan u Hali „Kej“, okolnim terenima i na Keju. Na ovaj način Tigar tyres, kao društveno odgovorna kompanija, želi da svojim radnicima i svim građanima Pirota ukaže na značaj zdravih stilova života i bezbednosti.

Manifestacija je zvanično počela u 11 časova. Program su vodili Miljan Milićević i Ivan Tešanović.

Pre svečanog otvaranja prisutnima se obratio gradonačelnik Vladan Vasić. On je zahvalio Tigar tajersu na organizaciji ove manifestacije, ali i na tome što je za njih bezbednost radnika na prvom mestu i što zajedno promovišu zdrave stilove života.

Direktor Kompanije Tigar tyres, Igor Zemit, rekao je ovom prilikom da mu je veliko zadovoljstvo da po peti put otvori Porodični dan zdravlja i bezbednosti koji je već postao deo tradicije kompanije i nada se da će postati deo tradicije grada Pirota. Prema njegovim rečima, zdravlje i bezbednost su njihovi najvažniji resursi i cilj okupljanja danas je da to podele sa svim ljudima u okruženju.

Posle zvaničnog obraćanja direktor Igor Zemit je svečano otvorio peti Porodični dan zdravlja i bezbednosti.

Šetnja dobrote je poseban deo ove manifestacije. Kako ističu organizatori, cilj je da se pređe što više kilometara kako bi se obezbedilo više sredstava koja se doniraju gradu za uređenje određenog objekta ili sadržaja. Ove godine bilo je pet šetnji u kojima je učestvovalo oko 2.000 građana, a sredstva će ići u obnavljanje teretane na otvorenom na Saobraćajnom poligonu.

Svi učesnici šetnje dobili su medalje.

Među šetačima je bilo mnogo dece, pa smo iskoristili priliku da sa nekima iz prvog kruga šetnje razgovaramo o utiscima.

Ovom događaju, pored brojnih partnera i prijatelja kompanije, prisustvovali su i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Marina Furtula, predstavnica Uprave za bezbednost i zdravlja na radu u sastavu Ministarstva za rad ističe da je manifestacija vrlo značajna jer, osim toga što će sa zaposlenima stalno razgovarati o bezbednosti i zdravlju na radu, i široj javnosti će predstaviti da na svakom poslu rade bezbedno i zdravo. Furtula je dodala da je Tigar tyres dobio nagradu za bezbednost i zdravlje na radu od Ministarstva za rad i veruje da će još više ulagati u tu oblast.

Igor Zemit, generalni direktor Kompanije, u izjavi za medije istakao je da voli ovu verziju manifestacije van kruga fabrike i da je vrlo zadovoljan kada vidi sve ljude koji nasmejani šetaju okolo. Njihova namera je, kaže Zemit, da promovišu sve vreme bezbednost i na svakom mestu.

Pjotr Sokol, rukovodilac Službe bezbednosti i zdravlja na radu, rekao je da su pre dve godine implementirali ovaj program i obučavali sve zaposlene i da sada može da kaže da su ostvarili uspeh jer su smanjili broj povreda u fabrici i povećali broj korespondenata za bezbednost. Pored toga, u fabrici obučavaju zaposlene i o ekologiji.

Milena Tošić, finansijski direktor u Kompaniji Tigar tyres, navela je da će i ove godine sredstva od Šetnje dobrote donirati gradu, ali i da nastavljaju saradnju sa svim školama, zdravstvom i drugim ustanovama. Tošić je najavila da će uskoro otvoriti treći po redu semafor u centru grada čime žele da podignu nivo bezbednosti u gradu.

U izuzetno organizovanom, bogatom i zabavnom programu uživali su svi posetioci. U Hali „Kej“ postavljeno je mnogo štandova, brojni sadržaji i napolju.

Posebna pažnja posvećena je najmlađim sugrađanima.

Odrasli su imali priliku da se zabave na razne načine, da učestvuju u nagradnim igrama, ali i da provere svoje zdravlje.

Dr Feelgood i blogerka Tanja Leković razgovarali su sa posetiocima i delili savete o zdravoj ishrani.

U izjavi za medije dr Feelgood je istakao da je njegova misija zajedno sa Uniqa osiguranjem da edukuju odrasle, ali i decu kako da se hrane i kakav način života je bitan u cilju očuvanja zdravlja. Prema njegovim rečima, uopštene stvari koje su bitne je njegova čuvena šifra 505. Prva petica podrazumeva pet obroka dnevno, nula je izbegavati so, šećer, belo brašno, puno masti i cigarete, a druga petica pet kilometara šetnje dnevno.

Ove godine Porodični dan zdravlja i bezbednosti posetilo je blizu 8.000 ljudi. Zahvaljujući Šetnji dobrote za obnavljanje teretane na otvorenom Tigar tyres doniraće 1.100.000 dinara.

Prema rečima direktora Zemita, ovaj događaj je i potvrda snažnog volonterskog pokreta kompanije jer je u organizaciji bilo oko 400 volontera iz kompanije i lokalne zajednice.