Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 06.06.2019. | objavio Plusonline

0

Javne nabavke i javno-privatno partnerstvo tema današnjeg savetovanja za predstavnike javnih preduzeća i institucija

Danas se u Velikoj sali  Gradske uprave  Pirot  održava savetovanje pod nazivom “Dan javnih nabavki i javno-privatnog partnerstva u Pirotu”, u organizaciji CMN-a, Instituta za javni menadžment i  Komore javnih nabavki Srbije.

 Cilj savetovanja je da se predstavnicima lokalne samoprave i zaposlenima u javnim preduzećima približi Nacrt novog Zakona o javnim nabavkama, postupak javnih nabavki male vrednosti, ali i javno-privatno partnerstvo  kao i primeri iz prakse. 

Dr Marko Špiler, predsednik Komore javnih nabavki Srbije je u izjavi za medije rekao da su ovakvi seminari od izuzetne važnosti za ljude koji se bave ovim poslovima. Naš cilj je da Komora javnih nabavki, kao prvo udruženje ovog tipa u Srbiji, objedini i spoji sve profesionalce i stručnjake koji se bave javnim nabavkama kako bi se problemi u ovoj oblasti uspešnije prevazilazili, kaže Špiler. 

Andrijana Jovanović, iz Republičke komisije za javno-privatno partnerstvo i koncesije kaže da su postupci javnih nabavki i javno-privatno partnerstvo medjusobno jako povezani.  Pirot je primer dobre prakse s obzirom da ima tri odobrena projekta javno-privatnog partnerstva od strane Komisije. Dva se odnose na energetsku efikasnost i jedan na gradsko-prigradski prevoz. 

U uvodnom delu Panela prisutne je pozdravio Vidojko Panajotović, zamenik gradonačelnika Pirota

 Komora javnih nabavki Srbije” je osnovana sa ciljem zajedničkog delovanja njenih članova, unapređivanja pozicije članova Komore u sistemu javnih nabavki, konstantne edukacije i vršenja obuka, organizacije koordinatora na teritoriji cele Srbije koji će u okviru komore pružati pomoć svim članovima Komore, a koji će za to delovanje biti plaćeni zavisno od broja članova Komore.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline