Inspekcijske službe podnele izveštaje o radu za drugo tromesečje godine

06. jul 2018. 13:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U prostorijama Pirotskog upravnog okruga predstavljen je rad inspekcijskih službi za prva tri meseca godine.

Načelnica Okruga Dragana Tončić, rekla je da su svi inspektori sprovodili redovne aktivnosti u okviru svojih nadležnosti i istakla dobru međusobnu saradnju inspekcijskih službi, ali i njihovu saradnju sa ostalim državnim organima.

Potom je načelnica Tončić podnela izveštaje veterinarske inspekcije, inspekcije zaštite životne sredine, vodne inspekcije, poljoprivredne inspekcije šumarske i turističke inspekcije. Prema njenim rečima Veterinarska inspekcija u periodu od aprila do juna pojačano kontrolisala mesare i zelene pijace. U tom periodu kontrola je obavljena u 360 objekata, doneta su 132 rešenja i podneto 36 prjava sudiji za prekršaje. Poljoprivredna inspekcija obavila je 89 kontrola, doneto je 6 rešenja i jedna krivična prijava

U prva tri meseca sanitarna inspekcija obavila je 416 pregleda, kojom prilikom je kontrolisan promet kozmetičkih proizvoda, objekti brze hrane, poslastičare, kuhinje predškolskih i školskih objekata, Opšte bolnice. Kontrolisani su i hoteli i moteli, rekla je Leposava Veljković, načelnica Sanitarne inspekcije.

Slobodan Todorović, načelnik Tržišne inspekcije istakao je da je u oblasti kontrole prometa svih vrsta robe kod registrovanih subjekata, u prva tri meseca godine posebna pažnja posvećena kontroli zaštite prava intelektualne svojine i prometa duvana, a posle dužeg vremena kontrolisana je zloupotreba garancija, promet zlata i proizvoda od zlata, kao i rad privremeno odjavljenih privrednih subjekata

Aleksandar Popović, načelnik Inspekcije rada istakao je kao dobar podatak, da u prvih šest meseci nije registrovana nijedna povreda na radu sa smrtnim ishodom, ali ni neka ozbiljnija povreda. Zbog početka gradjevinske sezone više su kontrolisana gradilišta posebno duž Koridora 10. Kada je u pitanju rad na crno, u ovom periodu zatečena su 63 koja su radila na crno. Posle nadzora sa 57 lica su zaključeni ugovori o radu.