I zvanično, Pirot šampion

27. mart 2013. 22:32 Sport Pirot Plus Online

Regionalna liga Istok,

Niš: Junior - Pirot 69:70 (15:13) (17:16) (17:20) (20:21)

Košarkaši Pirota i zvanično osvojili su titulu prvaka Regionalne lige Istok. Ekipa trenera Zorana Petrovića pokazala je u susretu sa uvek neugodnim rivalom one vrednosti koje imaju timovi sa pobedničkim mentalitetom. Iako tim Juniora igra košarku koja ne odgovara Piroćancima, i uvek su bili neugodan rival, Pirot je na kraju ipak slavio. Treba dodati da Piroćanci po tradiciji teško igraju sa ovim niškim timom.

Domaći su prvo poluvreme dobili sa 32:29. U nastavku, Pirot je igrao bolje i u finišu utakmice vodio i sa osam koševa razlike. U završnici, Piroćanci su, ipak, uspeli da sačuvaju prednost .

Bio je ovo meč pretposlednjeg kola,koji je odigran ranije na zahtev Juniora zbog gostovanja u Sofiji.

Do kraja prvenstva ostale su još tri utakmice. Drugoplasirana ekipa Niša, bez obzira na rezultate Piroćanaca vise nema ni teoretske šanse da ugrozi prvu poziciju ekipe trenera Zorana Petrovića. Pirot je novi šampion Regionalne lige Istok i novi član Druge lige Srbije!

Pirot: St.Stanisavljević 2, Nikolić, V.Stanisavljević 3. Čolić , Filipović 20 (5 trojki), Dujković 2, Todorović 7, Milovanović 9, Djordjević, Grujić 16, Mladenović 2, Stojanović 9