Humanitarni projekat UG Osveženje “Muzika je hrana”

18. avgust 2014. 08:01 Društvo Pirot Plus Online

Omladinski projekti u okviru programa Ministarstva omladine i sporta “Mladi su zakon”, treba da podstaknu aktivizam, volonterizam i humanost u svojim lokalnim zajednicama. Svi projekti usmereni su kao pomoć stanovništvu u područjima ugroženim majskim poplavama. Miloš Colić, iz UG “Osveženje” kaže da će ovo udruženje realizovati program pod nazivom “Muzika je hrana”.

-Reč je o projektu male vrednosti ali za naše udruženje on predstavlja humanitarnu aktivnost. Ministarstvo omladine i sporta dalo je smernice resurs centrima da svoje aktivnosti usmere kao doprinost humanitarnim aktivnostima za saniranje štete nastale od poplava, što će učiniti i naše udruženje. Kroz muzičke manifestacije i promocije na projektu pokušaćemo da skupimo što više hrane i pošaljemo na ugrožena područja. Mi smo praktično pokrenuli akciju dobrovoljnog prikupljanja konzervirane hrane preko Kancelarije za mlade i ZIP Centra, tako što su je propratili preduzetnici koji posluju u okviru ZIP Centra. Prikupljena hrana biće prosleđena na adrese onih kojima je pomoć najpotrebnija uz konsultarije sa Crvenim krstom i UG “Vizija” koje upravlja projektom. Centralna manifestacije biće koncert a tu je i izrada promo materijala, medijska promocija kao i nagradna igra za one koji će iskazati humanost na ovom projektu. Izradićemo i kutije za humanitarni rilog koje će biti postavljene u javnim ustanovama i kafićima gde će se prilog koji tom prilikom bude prikupljen proslediti kao pomoć ugroženima-kaže Colić.

Vrednost projekta je 50.000 dinara i sredstva će biti korišćena za organizaciju javnih događaja iznajmljivanje razglasnih i rasvetnih sistema i izradu promo materijala.

-Sva zainteresovana lica inače, mogu svakodnevno u periodu od 8-14 h dostaviti konzerviratnu ili drugu trajnu hranu u ZIP Centar, dok je koncert planiran krajem avgusta u klubu Baš čelik na kome će učestvoati pirotski bendovi. Planiramo da nastavimo ove aktivnosti i u koncertnoj sezoni OKC-a potpuno volonterski-dodaje Colić.

Planirano je da volonterski projekti budu realizovani do 1. novembra. Resurs centar za Pirotski okrug u ovom programu je Udruženje građana “Vizija”.