Gradska uprava raspisala nove konkurse, za medije, nevladine organizacije, Božićnu školu, studente...

09. januar 2019. 13:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Ovih dana Grad Pirot je raspisao Konkurs za finansiranje i sufinansiranje programa u okviru Božićne škole 2019., Konkurs za sufinansiranje projekata od javnog značaja u oblasti zaštite zdravlja i Konkurs za sufinansiranje udruženja građana.

O detaljima raspisanih konkursa, kao i o onima koji će biti raspisani za Plus onlajn govorio je načelnik Odeljenja za vanprivredu, Sava Kostić.

Konkurs za Božićnu školu 2019. otvoren je do 20. januara. Sredstva koja su opredeljena za ove namene iznose 1.400.000 dinara.

Prema rečima Save Kostića Konkurs za sufinasiranje projekata iz oblasti javnog informisanja biće raspisan u toku dana. Ove godine opredeljena su sredstva od 25,5 miliona dinara, što je više u odnosu na prošlu godinu. Konkurs je otvoren do 25. januara.

Svake godine opredeljuju se sredstva i za sufinansiranje organizacija civilnog društva. Konkurs otvoren tokom cele godine, a za ove namene izdvojeno je 6.750.000 dinara.

Kostić dodaje i da je raspisan jedan poseban konkurs koji se tiče oblasti zdravstvene zaštite. Na ovak konkurs mogu da se prijave nevladine organizacije iz ove oblasti. Sredstva za ove namene iznose 700.000 dinara.

Raspisuje se i Konkurs za dodelu stipendija studentima. Kostić objašnjava da im je Nacionalna služba za zapošljavanje dostavila spisak deficitarnih zanimanja, na osnovu kojeg će biti dodeljeno deset stipendija za zanimanja: diplomirani inženjer tehnologije, profesor matematike, doktor veterine, diplomirani inženjer elektrotehnike i diplomirani farmaceut. Konkurs je otvoren do 7. februara.