Grad Pirot sa partnerima iz Bugarske uspešno privodi kraju još jedan projekat prekogranične saradnje

05. septembar 2019. 12:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Projekat „Zajedničke prekogranične inicijative za stvaranje ekološki zdravog regiona“ koji se realizuje u okviru Interreg IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija, u kojem učestvuju Udruženje „Tehnološki institut akvakulture“ Montana, kao vodeći partner, Grad Pirot i Centar za razvojnu podršku i inicijativu „Novitas“ Pirot, uspešno se privodi kraju. Tim povodom danas je održana završna konferencija.

Ovom događaju prisustvovali su Božidar Georgiev, menadžer projekta vodećeg partnera iz Montane, Nataša Stefanović, koordinator projekta za Pirot, Slavica Stanisavljević, predstavnik Udruženja „Novitas“ i Marija Đošić, predstavnik Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj Grada Pirota.

Nataša Stefanović, koordinator projekta za Pirot, kaže da je ukupna vrednost projekta za Pirot bila je oko 160.000 evra i obuhvatala je dve aktivnosti - izgradnju eko-planinskog kampa u selu Dojkinci i nabavku specijalne opreme za istraživanje biodiverziteta na Staroj planini.

Prema njenim rečima izgrađen je eko-planiniski kamp ispred Karaule Dojkinci, čime je stvoren celovit sportsko-rekreativni kompleks namenjen turstima i posetiocima, izgrađene su staze, pristupne rampe, mobilijar za decu, amfiteatar na otvorenom, postavljene su kante i klupe. Kada je reč o opremi za istraživanje biodiverziteta, oprema je nabavljena u oktobru prošle godinu i predata na korišćenje Javnom preduzeću „Srbijašume“, Šumskom gazdinstvu u Pirotu.

Ovom prilikom učesnici projekta istakli su da nije bilo većih problema tokom rada na projektu i da su sve aktivnosti uspešno realizovane.

Nataša Stefanović je najavila da će Grad Pirot i KLER nastaviti da prate konkurse i javne pozive, kao i da već pripremaju ideje i nove projekte.