Glumci Marijana Mićić i Marko Marković poručili: Narkotici ubijaju i ljubav!

29. oktobar 2019. 20:45 Kultura Pirot Plus Online

Na sceni Doma Vojske odigrana je predstava „Ljubav u doba kokaina“ u okviru Desete revije predstava malih formi. Uloge tumače Marijana Mićić i Marko Marković. Reč je o ispovesti mlade devojke koju dečko uvlači u svet droge, a predstava je urađena po istoimenoj knjizi Simonide Milojković.

Marijana Mićić, po završetku predstave, izjavila je da je potpuno drugačiji doživljaj kada se pročita knjiga i gleda predstava, ali su se trudili sa rediteljem da to bude autentično, a neke scene su izbačene jer je knjiga teža i tužnija. Prema njenim rečima publika u Pirotu je bila divna. Marijana Mićić nije prvi put u Pirotu i kaže da joj je uvek lepo u našem gradu.

Marko Marković ističe da je rad na ovoj predstavi bio veliki izazov i da ta poruka, koja je pre svega namenjena mladima, daje još jedan razlog zbog čega su to radili. Marković je dodao da se nada da jednog dana ova predstava neće imati značaj, a do tada je preka potreba za svaku osnovnu, srednju školu i fakultet kako bi mladi uvideli da se sa drogom ne treba igrati.

U sredu, 30. oktobra, na programu Revije malih formi je predstava „Ljubav do groba“ u kojoj igraju Snežana Savić, Milenko Pavlov i Marina Vodeničar. Predstava počinje u 19.30 sati.