Gimnazija Pirot ima čime da se podiči. U ovoj školskoj godini takmičilo se preko 200 učenika, devetnaestoro dobilo Vukove diplome

12. jun 2019. 12:12 Društvo Pirot Plus Online

Svečana sala pirotske Gimnazije skoro da je bila mala da primi danas sve učenike koji su tokom ove školske godine, koja je na samom kraju, učestvovali na nekom od takmičenja i postigli zapažene rezultate.

Zatim je direktor Bratislav Krstić uručio i Vukove diplome svršenim srednjoškolcima, generaciji 2000. godište. I ovde je oboren svojevrstan rekord. Ove godine Vukovu diplomu dobilo je devetnaestoro učenika Gimnazije.

OPŠTINSКI NIVO TAКMIČENJA održan je iz srpskog jezika, književne olimpijade, recitovanja, istorije, geografije, matematike, fizike. Učestvovalo je 97 učenika na ovom nivou takmičenja plus 115 učenika koji su se takmičili u svim sportskim disciplinama. Ukupno 212 takmičara opštinskog nivoa takmičenja.
OКRUŽNI NIVO TAКMIČENJA održan je iz srpskog jezika, književne olimpijade, recitovanja, stranih jezika, istorije, geografije, matematike, fizike, biologije i informatike. Na ovom nivou takmičenja učestvovalo je 87 učenika + 63 učenika koji su se takmičili u sportskim disciplinama. Ukupno 150 učesnika okružnih takmičenja.
MEĐUOКRUŽNO TAКMIČENJE održano je iz hemije i održana je smotra stručnih i naučno-istraživačkih radova iz geografije. Ukupno je učestvovalo 9 takmičara +60 takmičara u sportu, što je
ukupno 69 učesnika.
DRŽAVNI NIVO TAКMIČENJA je održan iz italijanskog jezika, istorije, geografije, matematike, fizike, hemije, srpskog jezika, književne olimpijade, bilogije, matematičko takmičenje Arhimedes, takmičenje iz informatike i državna smotra talenata. Na državnim takmičenjima je učestvovalo 33 učenika + 44 učenika sportista, što je ukupno 77 učenika na takmičenjima državnog nivoa. Državna takmičenja održavana su širom Srbije: u Nišu, Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Sremskim Кarlovcima,Tršiću, Кaratašu.
Ukupno devetoro učenika škole učestvovalo je na međunarodnim takmičenjima: na međunarodnoj NIS-ovoj olimpijadi znanja iz ruskog jezika učestvovale su 3 učenice, a takođe na Međunarodnoj olimpijadi Lik Rusije učestvovlo je troje učenika, a na međunarodnom takmičenju iz engleskog jezika „HIPPO“ troje učenika.
Zahvaljujući izuzetnim rezultatima koje su postigli na državnim takmičenjima 1 učenik učenik je pozvan na Srpsku matematičku olimpijadu, a jedan učenik na Srpsku fizičku olimpijadu.