Foto ne miruje! I Komunalac nikada ne miruje !

26. septembar 2019. 13:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Svako godišnje doba, kada je Komunalac u pitanju, karakterišu različiti poslovi . O tome nećemo, nije nam tema, jer ovo što danas rade zaposleni u ovom javnom preduzeću, rekli bismo da su tkzv. dodatni poslovi, ili radovi koje Komunalac "poklanja" svom gradu i ljudima. Nisam siguran da je sve ovo što smo danas videli u Programu za ovu godinu. Možda je naknadno dodato, ali, bilo kako da je, zaista je dobro.

Idemo od , sve popularnijeg Zapadnog keja. Ne, nije ovo nikakav marketing, (kažu skoro sve je prodato - bravo) već utisak ljudio koji ovde prolaze i komentarišu kako izgledaju "zgrade budućnostii" ili ekološke zgrade. Jeste da je prva zgrada, koja je pri kraju, nešto duže gradjena u odnosu na drugu, tek, uskoro ćemo videti na terasama nasmejane vlasnike modernih staniova.

Da bi im pogled bio što "bistriji" i da bi naziv Zapadni kej bio opravdan, radnici Komunalca nastavljaju započete radove. Pirot dobija pored modernog kompleksa "Zapadni kej" i zapadni Kej na levoj obali Nišave. Uz to i dve novoprojektovane ulice !

Uredjenje zapadnog Keja

I, kada smo već u tom delu grada, da vam kažemo da nam je Boban Tolić direktor JP Komunalc , rekao da će korov koji se proteže uz onu propalu ogradu pored kolovoza do mosta Gazele, Marketa Lidl i "Zapadnog keja" biti uklonjen. E sad, čija je ona zardjala ograda, videćemo. Važno da znamo da je onaj naš korov – naš korov. I da će i to Komunalac da reši. Kao i uvek !

Još uvek smo u Pazaru.

Istorijski arhiv. Na nekada najlepšem mestu u gradu, gde su se mladi okupljali na brojnim manifestacijama i igrankama, nikla je moderna zgrada Istorijskog arhiva. Ovih dana, konačno se ruši ruinirana zgrada u bašti. Radnici Komunalca rade i tamo. Na nekada predivnom mestu će, kao uteha, nići lepo uredjen park.

Uredjenje parka u bašti Istorijskog arhiva

S obzirom na položaj, na Kej, Nišavu, Gradski stadion, Halu, Gradsko kupalište , budući Otvoreni bazen i zgradu Hitne pomoći, Naselje Senjak postaje izuzetno interesantno za sadašnje, ali i buduće stanare. Mnoge ulice su asfaltirane, niču stambene zgrade, uredjuju se zelene površine, uskoro će biti završena i Ulica Ćirila i Metodija. Radnici Komunalca vratili su se u Bogojavljensku ulicu da urede prostor izmedju zgrada .

Uredjenje zelene površine u Bogojavljenskoj ulici

Da "preskočimo" Nišavu. Ulica Sedmi juli.

Nestrpljivi su očekivali da se radovi završe "preko noći"! Bilo kako da je, Ulica dobija planirani izgled. Posečeno je ostarelo drveće koje je ružilo trotoar, zasadjeno mlado i sada se uredjuju i zelene površine. Biće lepo kada sve bude završeno !

Uredjenje zelene površine u Ulici Sedmi juli

Eto, bila je ovo kratka šetnja. Ili ono, "tragovima" radnika Komunalca! Mnogo dogadjaja danas, nije se moglo svuda. Ostaje nam da i kamera sutra "ne miruje" da snimimo radove i , naravno razgovaramo o brojnim poslovima ovog Javnog preduzeća.