Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 17.10.2019. | objavio Plusonline

0

Evropska nedelja programiranja u OŠ “8. septembar”

Učenici osnovne škole “8. septembar” obeležavaju Evropsku nedelju programiranja na časovima informatike praveći programe za Micro:bit.

EU nedelja programiranja ima za cilj da približi programiranje i digitalnu pismenost svima na zabavan i zanimljiv način.

Učenje programiranja pomaže učenicima da bolje shvate svet oko sebe koji se brzo menja, da bolje razumeju kako tehnologija funkcioniše i razviju veštine i sposobnosti koje im pomažu u istraživanju novih ideja i inovcija.

Micro:bit je ručni mikroračunar koji čini programiranje mnogo zabavnijim. Кoristi se za učenje i zabavu, od izrade robota do simulacije muzičkih instrumenata – mogućnosti su beskonačne. On uključuje decu u rešavanje problema i pomaže razvoj kritičkog mišljenja, podstiče saradnju, kreativnost i maštu.

Učenici OŠ “8. septembar” kažu da im je čas informatike i računarstva na kome su programirali mikrobit veoma interesantan i zanimljiv.

*Foto: OŠ “8. septembar”

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline