EKSKLUZIVNO! M. Stojanović Skansi: Sprečili smo investitora da počne radove! D. Josić, investitor: Pokušali su da nas linčuju !

07. oktobar 2019. 13:16 Društvo Pirot Plus Online

U Toplom Dolu danas pre podne došlo je do najtežeg incidenta do sada. U rano jutro sa dva kamiona i gradjom došla je grupa radnika i obezbdjenje investitora Dragana Josića iz Beograda. Planirali su da postave ogradu na mestu gde je predvidjeno gradilište. Tokom radova došlo je do incidenta koji se pretvorio u sukob dve strane.

Pripadnici pirotske Policije, pokušali su da spreče sukobe s većim posledicama. U medjuvrememnu stigla je i Hitna pomoć, s obzirom da je bilo povredjenih.

Oko 10,30, uspeli, kada su se sukobi primirili, uspeli smo da čujemo Zorana Stojanovića Skansija, rodjenog u Toplom Dolu, jednog od pokretača protesta, organizatora odbrane reke, koji se nalazio na licu mesta

Sukobi su okončani oko 11 časova, kada je stiglo osoblje Hitna pomoć da sanira povrede ljudi na obe strane .

Kako Draganu Josiću i njegovimn radnicima nije dozoljen povratak putem prema Pirotu, napustili su Topli Do i otišli putem kojim su došli, preko Babinog Zuba.

U nastojanju da čujemo i drugu stranu, Dragana Josića pronašli smo u Svrljigu. Žurio je na snimanje povredjene ruke u niškoj Bolnici.

Povredjenim radnicima je pomoć ukazana u Hitnoj pomoći u Svrljigu.

Investitor je odlučio da više ne dolazi u Pirot i da će tražiti nadoknadu od države za uloženi novac od oko 100.000 evra. Rekao nam je, takodje, da će podneti tužbu protiv pripadnika pirotske Policije . Pretpostavlja se da će Dragan Josić odustati od izgradnje MHE i na još nekoj lokaciji koju je dobio na području Stare planine.

Policijska uprava Pirot povodom ovog dogadjaja izdala se sledeće saopštenje

Naslovna fotografija i foto povredjenog meštanina Toplog Dola, preuzete sa FB stranice Ја ❤️ Топли До

Z. Stojanović: Gospodine Paunovicu mozete koristiti snimke sa fb stranice JA VOLIM TOPLI DO, a u cilju realnog izvestavanja sa barikada Topli Do