EKSKLUZIVNO: Evo nas i ovde, gde su ljudi sačuvali osmeh Stare planine

03. novembar 2019. 12:17 Gradska hronika Pirot Plus Online

Na putu nazad pokušavamo da užasan utisak odozgo ublažimo u lepotama šuma i prirode Arbinja. Jesenje boje su još uvek tu, magla ovog puta doprinosi lepoti i atmosferi. Uživamo u prizorima kojih za malo da više ne bude. Strašna pomisao.

Stižemo do mesta gde smo ostavili auto, ali ostala je još jedna destinacija, vodopad Tri kladenca. Put je priča za sebe, staza prekrivena vlažnim rastinjem, malo skakanja sa kamena na kamen i preko rečice, ali i fenomenalna priroda i prizori svuda oko nas. Znali smo da u ovo vreme vodopad nema puno vode, ali je ipak prizor impresivan, kameni zid prekriven mahovinom, oko vodopada stene i biljke u svim bojama jeseni. Odavde se može i dalje prema Koprenu i Tri čuke, prilično zahtevne staze, ali za danas se naša priča ovde završava.

Utisak na kraju... Videli smo šta je požar uradio. Svesni smo da je to samo jedan mali deo onoga što je izgorelo. Narednog vikenda ćemo posetiti Topli Do. Videli smo i koliko je malo falilo da požar dobije i začajno veće razmere. Zahvaljujući svima koji su učestvovali u gašenju nije. Naš neki zajednički utisak je da je verovatno moglo biti bolje, ali moglo je da bude i mnogo, mnogo gore.

Ekipa:

Miloš Tošić

Slavoljub Spasić

Nikola Spasić