„Eko trg“ pun lepote i zdravlja

06. jun 2014. 13:06 Društvo Pirot Plus Online

Juče je na centralnom gradskom Trgu održana manifestacije „Eko trg“, u organizaciji Plus radija, Portala Plus online, javnih preduzeća Komunalac i Regionalna deponija. Akcija, koju su podržale osnovne škole „Osmi septembar“ i „Dušan Radović“, kao i Predškolska ustanova „Čika Jova Zmaj“ odžana je u okviru obeležavanja Svetskog dana životne sredine.

Škole i Vrtić su na štadnovima koji su bili postavljeni ispred Doma kulture izložili svoje radove od sekundarnih sirovina, likovne i literarne radove koje su radili o temi Zaštite životne sredine, reciklaže i ekologije.

JP „Komunalac“ i Regionalana deponija obezbedili su vredne nagrade najboljim učesnicima konkursa. Nagradjeno je 56 deteta iz svih uzrasnih kategorija. Dodeljeno je osam nagrada predškolcima, 33 nagrade za likovne radove i 15 nagrada za literarne radove u osnovnim školama.

Nagrade su deci uručili Boban Tolić, direktor Komunalca i Zoran Stanković, direktor Regionalne deponije.

Predstavnicima škola i PU “Čika Jova Zmaj“ uručene su i Zelene Eko zastave, za doprinos u očuvanju životne sredine.

Predstavnici Osnovne škole "Dušan Radović"

Predstavnici Osnovne škole "Osmi septembar"

Uručenje Zelene eko zastave direktoru PU "Čika Jova Zmaj", Milošu Todosijeviću

Deca su demonstrativno ubacivala staru hartiju i PET ambalažu u kontejnere koji su bili postavljeni na Trgu.

U okviru manifestacije "Eko trg" deca PU"Čika Jova Zmaj" priredili su defile "Dani proleća".

Izložba radova od sekundarnih sirovna bila je prodajnog karaktera, a sav prihod, uz dodatne donacije biće iskorišćen za kupovinu kompijutera Tehnološkoj školi u Paraćinu, koja je stradala u nedavnim poplavama.