E, sad čekamo proleće, da proradi "fabrika kiseonika"! U Pirotu zasadjeno oko 800 stabala lipe, javora, jasena, platana, leske ... Završena i poslednja sadnja, ka Bolnici !

06. decembar 2018. 12:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Projekat, koji će imati svoje mesto u istoriji našeg grada, je završen. U mnogim delovima grada zasadjeno je oko 800 stabala.

Radnici “Komunalac” zasadili su oko 800 različitih vrsta drveća na teritoriji grada. U užem jezgru grada biće zasadjena 103 stabla, u novom drvoredu od Železničkog mosta prema kupalištu 160 komada , oko kompenzacionog bazena 444 i drvoredu prema Opštoj bolnici 72 stabla.

Kod Kompenzacionog bazena

Na Keju kod Prvog maja

Juče je preko 400 stabala zasadjeno u dva reda oko Kompenzacionog bazena, nešto ranije i na pazarskoj strani kod Kupališta, u gradu...

Ulica Knjaza Miloša

Sadnja stabala kod Solitera

Takovska ulica

Ulica Nikole Pašića

Na putu za Bolnicu juče smo snimili pripremne radove, iskop rupa,. Radnici Komunalca bili su efikasni i danas pre podne zasadili 72.stabljike javora, jasena i mečje leske. Kada smo došli da snimimo, radnici su već završavali. Evo kako izgleda drvored pored staze prema Bolnici.

Veliki posao je završen u rekordnom roku. Boban Tolić nam je rekao da je ostalo još tridesetak stabala koja će biti zasadjena na Novom groblju u Pazaru.