Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 01.10.2019. | objavio Plusonline

0

Druženjem mladih mama u Pirotu počela Nacionalna nedelja promocije dojenja

Služba patronaže Doma zdravlja Pirot danas je, povodom Nacionalne nedelje promocije dojenja, organizovala druženje mama dojilja i budućih mama.

Glavna sestra Službe patronaže, Tamara Veljković, ističe da je osnovna poruka i slogan ovogodišnje nedelje dojenja „Podrži dojenje, osnaži roditelje sada i ubuduće“. U ovkiru ove manifestacije snimljen je i kratak film o značaju dojenja, rekla je Veljkovićeva i naglasila da dojenje nije samo hrana, to je komunikacija i ljubav koja teče kroz mleko.

Mlade mame okupile su se u restoranu „Bjanka“. Na samom početku pozdravio ih je direktor Doma zdravlja, dr Radovan Ilić.

Za ovu priliku prikazan je kratak film o značaju dojenja u kojem su učestvovale mlade mame iz Pirota, a prigodan kratak dramski prikaz pripremila su i izvela deca četvrtog razreda Osnovne škole „Dušan Radović“.

Razgovarali smo i sa jednom od učesnica u filmu, Jelenom Šaćiri.

Sandra Krstić je mama dvoipogodišnjeg deteta i ovom prilikom imala je poruku za sve buduće mame o značaju dojenja.

U našoj zemlji se Nacionalna nedelja promocije dojenja obeležava 40. nedelje u godini koja simbolično predstavlja trajanje trudnoće. Ove godine se obeležava od 1. do 7. oktobra.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline