Dragana Tončić: U Okrugu funkcionišu zimske službe, organizacija zdravstvene zaštite dobra, spremni su i volonteri Crvenog krsta

21. decembar 2018. 14:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Danas je održana sednica Okružnog štaba za vanredne situacije na kojoj je razmatrana situacija na teritoriji Okruga na osnovu izveštaja gradskog i opštinskih štabova. Sednici su prisustvovali predstavnici Pirota i ostalih opština u Okrugu, javnih preduzeća, zdravstvenih institucija, civilnih organizacija, vojske, policije....

Dragana Tončić, načelnica Okruga na početku sednice pročitala je dnevni red. Tačke na dnevnom redu su Spremnost zimske službe za održavanje putne infrastrukture, Procena ugroženosti stanovništva sa aspekta zdravstvene zaštite, Sagledavanje mogućnosti Organizacije Crvenog krsta u cilju pružanja pomoći ugroženom stanovništvu, Nivo spremnosti vitalnih javnih i infrastrukturnih sistema u slučaju većih, snežnih padavina i niskih temperatura.

Zaključci sa današnje sednice Okružnog štaba za vanredne situacije

ZAКLJUČCI:

1. Spremnost zimskih službi za održavanje svih putnih pravaca na području Pirotskog okruga je na zadovoljavajućem nivou (službe su opremljene ljudstvom, neophodnom mehanizacijom i imaju dovoljne količine zalihe soli i drugih agregata).

2. Što se tiče zbinjavanja stanovništva sa aspekta zdravstvne zaštite, Opšta bolnica Pirot i Domovi zdravlja sa područja okruga spremni su u pogledu ljudstva i tehničke opremljenosti. Povremeno se javlja nestašica pojedinih vrsta lekova. Ima dovoljno mesta za adekvatnu hospitalizaciju.

3. Organizacije Crvenog krsta spremno dočekuju zimsku sezonu.

4. PU Pirot je sa svojim kapacitetima spremna za nadolazeći zimski period.

5. Što se tiče vitalnih, javnih i infrastrukturnih sistema na području Pirotskog okruga, očekuje se nesmetani rad u narednom periodu.

Кomandant OkŠVS
Dragana Tončić