Dr Radovan Ilić: Sve službe Doma zdravlja funkcionišu zadovoljavajuće i u ekstremnim uslovima; Nema gužve u ambulantama zbog pojave gripa!

12. januar 2017. 14:00 Društvo Pirot Plus Online

U ovim ekstremnim vremenskim prilikama lekari rade bez izuzetka i na terenu i u ambulantama. Dr Radovan Ilić, direktor Doma zdravlja kaže da i na njih utiču ove okolnosti, ali se ipak zaposleni u Domu zdravlja trude da zadovolje potrebe svojih korisnika.


  • Mi se kao služba koja je od posebnog društvenog interesa trudimo da zadovoljimo sve zahteve prema našim korisnicima i da sve službe funkcionišu u zadovoljavajućem obimu, uz određene napore. Tu posebno mislim na terenske službe Doma zdravlja koje funkcionišu u ovom trenutku u otežanim okolnostima, rekao je dr Ilić.


On je ovom prilikom istakao da su se sa Štabom za vanredne situacije još pre ovih vanrednih okolnosti dogovorili o načinu reagovanja u otežanim uslovima.

  • Naše službe su bile spremne na ovako nešto i imali su jasan plan što se tiče te logistike na terenu, ja sam zadovoljan i sve pohvale upućijem prema Štabu i Komunalnom preduzeću koje je sve vreme na terenu i raščišćava puteve, naveo je dr Ilić.


Kada je epidemija gripa u pitanju dr Radovan Ilić kaže da u ambulantama nema mnogo pacijenata na šta, po njegovom mišljenju, utiču i aktuelne niske temperature.

  • Mi u ovom trenutku ne možemo da kažemo da je povećana frekvencija pacijenata sa respiratornim oboljenjima koja su slična gripu, pa i sa samim gripom. Mislim da ovakve vremenske okolnosti ne dozvoljavaju takvo epidemijsko širenje gripa i pretpostavljam da će se to desiti u narednom periodu sa porastom temperature, za nekih 10-15 dana. S obzirom da su deca tek juče krenula u škole, a da bi se grip proširio treba malo duže provesti u kolektivu, tako da širenje gripa očekujemo kasnije, objasnio je dr Ilić.


Ilić je zaključio da je za sada situacija i sa gripom i sa vanrednim uslovima pod kontrolom.