Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 17.06.2019. | objavio Plusonline

0

Dr Radovan Ilić: Služba stomatologije i dalje između potreba i realnih mogućnosti

Funkcionisanje Stomatološke službe poslednjih godina obeležila su burna zbivanja, počev od 2005. godine, kada je Ministarstvo zdravlja ovu službu definisalo kao obaveznu, ali u nekom drugom obimu, izjavio je za Plus onlajn direktor Doma zdravlja, dr Radovan Ilić.

Prema njegovim rečima Dečija stomatologija zadržana je u istom obimu kao ranije, ali je zato Stomatološka služba odraslih dosta restriktivno sagledana. 

Dr Ilić je ovom prilikom govorio o svim dešavanjima u poslednjih nekoliko godina koja su obeležila rad Stomatološke službe Doma zdravlja u Pirotu.

U ovom trenutku Stomatološka služba za odrasle ima dva izabrana stomatologa, jednog protetičara, jednog oralnog hirurga i jednog specijalistu za bolesti usta i zuba.

Radovan Ilić je istakao da, bez obzira na probleme, svakodnevno nastoje da modernizuju i unaprede rad Stomatološke službe zajedno sa osnivačem, lokalnom samoupravom. Ovih dana nabavili su savremeni dijagnostički aparat za kompletno snimanje zuba, sinusa i svih ostalih kostiju i zglobova lica.

Služba stomatologije trenutno se nalazi između onoga što je potrebno i realnih mogućnosti, zaključio je Ilić i ne može da nasluti šta će se dešavati ubuduće po tom pitanju.

Dr Radovan Ilić smatra da u okviru državnog sistema ima mesta i za stomatološku zdravstvenu zaštitu jer zdravstvo bez stomatologije ne bi bilo kompletno.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline