Dr Radovan Ilić: Medjunarodni kongres Društva lekara interne medicine, veliko priznanje Pirotu i doprinos daljem razvoju ove oblasti!

27. maj 2019. 13:15 Društvo Pirot Plus Online

U Pirotu je održan V Međunarodni kongres Društva lekara urgentne medicine Srbije, koji su zajednički organizovali DLUMS i Centar za hitnu medicinsku pomoć Sofija iz Bugarske. Kongres je okupio 250 učesnika i 46 predavača iz zemlje i inostranstva. Učesnici su razmenili iskustva i upoznali se sa najnovijim dostignućima u oblasti urgentne medicine.

Na Kongresu su na otvaranju govorili dr Senad Tabaković, predsednik Naučnog odbora kongresa, dr Vladana Stojanović, predsednik Organizacionog odbora kongresa, dr Saša Ignjatijević, predsednik Društva lekara urgentne medicine Srbije, dr Robert Lič, potpredsednik Evropskog udruženja za urgentnu medicinu, dr Georgi Gelev, direktor Centra za hitnu medicinsku pomoć iz Sofije, Georgi Borisov, medicinski tehničar iz Centra za hitnu medicinsku pomoć iz Sofije, dr Radovan Ilić, direktor Doma zdravlja Pirot, dr Aleksandar Lilić, predsednik Podružnice SLD Pirot i Bojan Ranđelović, pomoćnik gradonačelnika.

Dr Radovan Ilić, direktor Doma zdravlja Pirot, u ekskluzivnom razgovoru za Presing Portala Plus online, rekao je da je veliko priznanje gradu i pirotskom zdravstvu bilo što je ovaj medjunarodni skup održan u našoj sredini.

Dr Ilić je izdvojio neke detalje koji su se čuli na Kongresu, a koji će biti izuzetno značajni za dalji rad u ovoj oblasti medicine.

Pitali smo u kojoj meri pirotsko zdravstvo može kadrovski i tehnički da odgovori novim kretanjima u Urgentnoj medicini? Ilić je ponovio da kadrovskih problema ima, ali da očekuje da će se rešavati novim specijalizacijama i eventualnim zapošljavanjem radnika u zdravstvu.

Na našem Portalu možete videti u emisiji Video Presing razgovor sa Dr Radovanom Ilićem, direktorom Doma zdravlja u Pirotu.