Dr Radovan Ilić, direktor Doma zdravlja: Naša ustanova tehnički dobro opremnljena, nedostaju lekari specijalisti

28. maj 2019. 11:55 Društvo Pirot Plus Online

Iz jučerašnjeg razgovora sa dr Radovanom Ilićem, direktorom pirotskog Doma zdravlja danas izdvajamo nekoliko detalja koji su vezani za poslovanje ove ustanove, kako u tehničkom tako i u kadrovskom pogledu.

Prema njegovim rečima tehnologija odnosno oprema, trenutno, nije problem. U poslednjih desetak godina Gradska uprava, ranije opština Pirot, izdvaja značajna finansijska sredstva za nabavku i zanavljanje medicinske opreme. Sve službe Doma zdravlja Pirot imaju svu potrebnu opremu koja im je neophodna u radu, kaže doktor Ilić

Kada je u pitanju kadrovska struktura doktor Ilić se kao direktor ustanove osvrnuo na Zakon o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru, koji je stvorio takvu situaciju da se na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje broj lekara, koji čekaju na posao, konstantno povećava, a sa druge strane immo manjak doktora gotovo u svim oblastima.

Sve to nas dovodi u situaciju da se angažuju lekari koji su u penziji, takodje teško se dolazi i do specijalizacije. U ovom delu čućete i konkretne brojke kada je u pitanju kadrovska struktura Doma zdravlja Pirot.

Ceo razgovor sa dr Radovanom Ilićem, direktorom Doma zdravlja, pogledajte u reubrici Presing.