Donacija stigla u prave ruke. Dalibor Tošić, vlasnik Kafane "Boem" donirao Dečijem dispanzeru opremu vrednu 200.000 dinara

18. oktobar 2019. 11:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

Dalibor Tošić, vlasnik Kafane "Boem" i Degustacionog centra "Boemska potkovica" u okviru projekta koji je odobren na konkursu EU PRO, predvideo je 200.000 dinara donacije u opremi, koja je danas svečano uručenima predstavnicima Doma zdravlja.

Prema Tošićevim rečima, projekat je predvidjao da se nekoj ustanovi doniraju sredstva minimum 40.000 hiljada dinara. Projekat, koji je Tošiću odobren po prvom pozivu EU Pro-a, predvideo je da se značajnija sredstva, u vidu opreme doniraju Dečijem dispanzeru.

Danas je upriličena primopredaja opreme u prisustvu r Radovana Ilića, direktora Doma zdravlja Pirot i dr Dragana Đorđevića, načelnika Dečijeg dispanzera.

Program EU Pro-a, gde je u toku drugi javni poziv, još jedna je mogućnost za sve preduzetnike, ne samo da razvijaju svoje biznise, već i da pokažu društvenu odgovornost, istakao je Tošić.

Pozdravljajući gest našeg sugradjanina, dr Radovan Ilić, direktor Doma zdravlja zahvalio se na donaciji i na tome što je Tošić prepoznao Dečiji dispanzer kao službu kojoj je racionalno i lepo pokloniti opremu koja će imati pozitivan efekat na lečenje najmladjih pacijenata.

Na donaciji se zahvalio i dr Dragan Đorđević, načelnik Dečijeg odeljenja, istakavši da je služba dobila profesionalni inhalator sa svim dodacima, pulsni oksimetar, najsavremenije toplomere i nov nameštaj.

Dalibor Tošić se na kraju zahvalio lokalnoj samoupravi i Turističkoj organizaciji Pirot, koja desetak godina unazad ulaže velike napore, ali i značajna sredstva u promociju peglane kobasice, kao i Ugovornoj okružnoj komori.

Tošić je sredstvaima iz programa EUPro nabavio dve mašine koje mu omogućavaju viši kvalitet u proizvodnji peglane kobasice. Ukupne vrednost opreme je trideset dve hiljade evra, od toga 20.000 donacija.