Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Dimitrovgrad

Objavljeno 21.07.2016. | objavio Plusonline

0

Dom zdravlja u Dimitrovgradu, savremena zdravstvena ustanova!VIDEO

Jučerašnji dan u Dimitrovgradu, iskoristili smo da obidjemo Dom zdravlja i razgovaramo sa dr Robertom Petrovom, specijalistom pedijatrom i direktorom ove zdravstvene ustanove.  Prema svemu što smo videli, zaista smo se uverili u ocene, da se radi o jednoj od izuzetno dobro organizovanih  zdravstvenih ustanova ovakvog tipa.

 Na početku razgovora, znajući da je još u vreme ranijeg direktora uradjen projekat energetske efikasnosti, razgovor smo upravo počeli time. Osim ovog projekta, saznali smo da ih ima još. Da su neki završeni, drugi su u toku, a treći očekuju realizaciju. 

Dr Robert  Petrov  najavio je još jednu donaciju od japanske ambasade. S obzirom na migrantsku krizu, Dom zdravlja u Dimitrovgradu je u situaciji da mora da reaguje i u slučajevima kada je migrantima potrebna pomoć. U tom cilju će uskoro stići još jedna donacija

Dom zdravlja u Dimitrovgradu je prava ,,Bolnica u malom,, ! Rade skoro sve medicinske službe. Saradnja sa lokalnom samoupravom je veoma dobra.

 Veliki problem svih zdravstvenih ustanova u Srbiji je nedostatak kadrova zbog zabrane zapošljavanja. U Dimitrovgradu ovaj problem nije izražen u velikoj meri.

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline