Da li je zima samo "svratila"?

28. novembar 2018. 10:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

Pirot se danas ponovo zabeleo. S obzirom da nije palo mnogo snega, a i temperatura je iznad nule, na putevima nema većih problema. Oko 10 časova obišli smo ulice sa najvećom frekvencijom vozila.

Na kolovozu nema snega, on se brzo topi i stvara veliku količinu vode koja se zadržava na ulicama. Zbog toga je potrebno voziti sporije, posebno kada prolazite pored pešaka.

Radnici Komunalca svuda su u gradu, uklanjaju sneg sa kolovoza i regulišu slivanje vode ka slivnicima.

Zabeležili smo stanje na Kružnom putu i Drugom ringu.

Prognostičari su za danas najavili oblačno i hladnije vreme, kao i da će u većini krajeva biti susnežice i snega, uz formiranje snežnog pokrivača koji će u većini mesta biti oko pet centimetara, u jugozapadnim i centralnim krajevima više. Vetar slab i umeren. Najviša dnevna temperatura od 0 do 5 stepeni.

Vreme sutra hladno uz delimično razvedravanje, ujutru na jugu i istoku slab sneg, vetar u pojačanju.

Petak, 30. novembar, će biti najhladniji dan, a s obzirom da će tokom noći temperatura biti u minusu sneg će se zadržati do kraja nedelje. Toplije će biti od ponedeljka.

Prema dugoročnoj prognozi do 8. decembra očekuje se hladnije vreme i susnežica. Srednja dnevna temperatura biće ispod višegodišnjeg proseka. Do sredine decembra biće hladnije vreme sa pojavom kiše, susnežice ili snega.

Vreme u Pirotu u narednih sedam dana - Weather2umbrella