Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 30.07.2019. | objavio Plusonline

0

Da li će socijalni partneri usaglasiti stavove oko nove minimalne cene rada

Ovih dana ponovo se u javnosti govori o korekciji minimalne cene rada koja treba da bude odredjena do 15. septembra. Ministar finansija u Vladi Srbije, Siniša Mali, je izjavio da drastično povećanje „minimalca“ , kao što se to dogodilo u nekim zemljama u regionu, nije dobro jer strani investitori ne vole takve “šokove” i nepredvidivost. Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, je rekao da će od sadašnjih dvadeset sedam hiljada dinara minimalna plata biti povećana na trideset hiljada.

O korekciji minimalne cene rada razgovarali smo sa predsednikom Samostalnog sindikata Pirotskog okruga, Rodoljubom Ćirićem, koji smatra da se minimalna cena rada mora određivati na osnovu utvrđenih principa i da treba da bude u visini minimalne potrošačke korpe.

Prema rečima Ćirića u Uniji poslodavaca uvek kažu da nema para za povećanje cene rada po radnom satu. Medjutim, Unija bi prihvatila predloge sindikata pod uslovom da se smanje opterećenja po osnovu zarada, kaže Ćirić.

 

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline