Četvrta "trening utakmica" za rukometašice Pirota. Da li će ovo biti još jedna izgubljena godina za naš tim?!

27. oktobar 2019. 20:31 Sport Pirot Plus Online

Prva liga Istok

4. kolo

Bela Palanka : ŽORK Remesiana – ŽRK Pirot 27 : 38 ( 11:20 )

Pirot: Potić, Stojanović 9, Ćirić 3, Sl. Tančić 5, Sm.Tančić ( K ) 9, An. Jovanović 1, Tolić, Spasić , Marija Ilić, Randjelović, Djordjević 5, Grozdanova 6

Rukometašice Pirota, ako je suditi po dosadašnjim rezultatima i dalje igraju u ovom prvenstvu jače trening utakmice.

Pirotski tim je u prvom poluvremenu napravio razliku od devet golova. U nastavku su priliku dobijale i mladje rukometašice, što je jedina korist od igranja u ovakvoj Prvoj ligi.

Sigurno da raduje da je stasala Jelena Stojanović koja je, ne samo golovima već i znanjem i fizičkim predispozicijama, i ovoga puta potvrdila da će, ukoliko nastavi da ozbiljno radi i bude posvećena sportu, sigurno napraviti dobru karijeru.

Još jednom, po ko zna koji put, treba reći da je učinjena velika nepravda ovom Klubu. Zbog 160.000 dinara, koliko je bilo potrebno da se uplati kotizacija za učešće u prvenstvu Super B lige, u Klubu su odlučili da odustanu i da se nadmeću u ovom rangu takmičenja zvučnog naziva, ali slabog kvaliteta. Za sportistu nema gore kazne, nego kada mu ne dozvolite da napreduje, pobedjuje i osvaja titule!

Ako je ekspresno u jednom trenutku moglo da se nadje novoformiranom Klubu u malom fudbalu Pirgos novac da igraju treću ligu, zar nije mogao neko da se potrudi i omogući da pored fudbalera Radničkog, košarkaša Pirota imamo još jednu ekipu u kvalitetnom rangu takmičenja!

Nameće se još jedna velika dilema. Naša ekipa će osvojiti u ovoj Ligi, sigurni smo, prvo mesto. Ni čudo neće moći da se dogodi. I kada osvoje titulu i steknu pravo da se posle JEDNE IZGUBLJENE GODINE, vrate u Super B ligu, da li će neko ponovo imati hrabrosti da kaže: važniji je još jedan Klub za mali fudbal, već nastup ekipe bogate tradicije u kvalitetnom srpskom takmičenju, drugom po rangu!

Ajde, živi bili, pa videli!