Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 12.11.2019. | objavio Plusonline

0

Cene putarine od Beograda do granice sa Bugarskom

U subotu, 9. novembra, svečano je otvoren Istočni krak Koridora 10. Prema informacijama koje smo nedavno dobili od Koridora Srbije, izgradnja poslednje deonice Istočnog kraka Koridora 10 od Proseka do Crvene Reke duga je 22,5 km. Ovim završetkom radova kompletan auto-put od Niša do granice sa Bugarskom, u ukupnoj dužini od 87 km, moći da se koristi za javni saobraćaj.

Ono što mnoge interesuje je koliko će koštati putarina od Niša do Dimitrovgrada i od Beograda do granice sa Bugarskom, piše Blic.

“Naplata putarine počeće kada odredi Vlada Srbije, a cena putarine određuje se po pređenom kilometru koji je za prvu kategoriju vozila (automobile i kombi vozila) do 3,5 tona iznosi 4,0728 dinara po pređenom kilometru, dok je za motocikliste koji spadaju u prvu A kategoriju cena 2,0367 dinara po kilometru.

Cena putarine će tako za deonicu Beograd – Dimitrovgrad iznositi 1.290 dinara za prvu kategoriju vozila (automobile i kombi vozila do 3.500). Cena putarine za deonicu Niš – Dimitrovgrad zavisiće od mesta/ naplatne stanice na kojoj se vozilo uključuje na autoput.

Cena putarine za deonicu Beograd- Preševo iznosiće 1.4020dinara, za prvu kategoriju vozila.

Cena putarine za deonicu Preševo-Dimitrovgrad iznosiće 1.020 dinara za prvu kategoriju vozila.

Za ostale kategorije vozila cena putarine po kilometru:

Ia kategorija )motocikli, motorni motocikli i četvorocikli): 2,0367 dinara po kilometru

III kategorija (manji kamioni i manji autobusi do 3.5 tone): 12,2183 dinara po pređenom kilometru

IV kategorija (Šleperi i autobusi na sprat sa dodatkom za prtljag): 24,4366 dinara po pređenom kilometru” – objavljuje Blic.

*Info: Blic

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline