Boldirani kurziv “Kume, izgore ti... portal “!!

24. oktobar 2019. 12:45 Gradska hronika Pirot Plus Online

Da nema čovek mira nikada. S obzirom da sam na današnji dan, tamo nekada, ugledao ovaj svet, poželeo sam da u Redakciji, da ne samo odmorimo od teških tema, već prepodne provedemo u opuštenijoj atmosferi. Utoliko pre da su me "moji" iznenadili i dočekali na samo njima svojstven, lep način i time po ko zna koji put "ilustrovale" prijatnu atmosferu koja ovde vlada.

Medjutim, uvek postoji ono – ali ! Stigla mi je poruka od prijatelja, znaju oni da se ovde u Redakciji ne otvaraju i ne gledaju pirotski mediji, i dve slike , koje ću postaviti.

Zna se u ovom gradu da je Aleksandar Ćirić, poznatiji po interesantnom nadimku, šef kabineta gradonačelnika Vladana Vasića. Ne znaju ljudi, medjutim, da je taj isti venčani kum vlasnika Pirotskih vesti. Sasvim slučajno istog imena i prezimena. Da kum nije dugme može se videti i odozgo sa drona koji je vlasnik Portala kupio, po mnogim projektima, nazovite ih tako, koje su Pirotske vesti dobile. Od toga da je on sam, samcijat na projektnom finansiranju kod Gradske uprave dobio MILION I STO HILJADA DINARA, a naš Portal Pirot Plus online MILION I TRISTA do mnogo toga drugog... U našoj Medijskoj kući radi šestoro ljudi i uz to imamo i Plus radio koji mesečno samo za troškove vuče nešto manje od ukupnog iznosa koji su dobile Pirotske vesti.

Dalje, kada je našoj Kući stigla tužba za deset slika (ovce na paši, tigrovi opanci, utakmice ŽRK ), na NENORMALAN IZNOS OD DVA IPO MILIONA DINARA, ( slike su objavljene 2013, a tužba je stigla tri četiri godine kasnije) zahtevao sam intervenciju gradonačelnika jer se radilo o teškoj tiraniji, odmazdi. Šef kabineta je tako želeo da mi napakosti za sve tekstove koje sam pisao o njemu kao neuspešnom predsedniku Radničkog.

Na razgovor o tužbi i sa gradonačenikom došao je šef kabineta. Da li kao kum, lični advokat, ili neko ko je u svemu još NEKO !

Znaju svi, objavio sam, Preduzeće PINA.NC za tih deset slika Medijskoj kući Ani press OTELO JE SEDAM IPO HILJADA EVRA! Dugovi od pozajmica i kredita još se vraćaju!

Nešto kasnije, neko je otkrio da je PINA.NC posle javne nabavke na kojoj se niko drugi nije javio, dobila za izradu android aplikacije Turističke organizacije oko MILION I DVESTOTINE HILJADA DINARA. Agencije koje , takodje rade ovakve aplikacije i koje nisu znale za javnu nabavku, obavestile su nas da se za taj posao naplaćuje maksimalno do 250.000 dinara !!! PINA .NC dobila je pet puta više . Ko je doneo odluku i oštetio gradski budžet, za oko milion dinara narodnih para?

Nešto kasnije PINA .NC dobila je od Gradske uprave da uradi aplikaciju "Prijavi problem"!

Da li je za ovo bila potrebna javna nabavka, smatramo da jeste, da li postoji još neko u ovom gradu ko to može da uradi, koliko je para i za ovo uplaćeno Agenciji PINA .NC neka istražuju oni kojima je to posao!

Uz sve to, vlasnik PINA.NC kao fotograf, pravi u gradu "najbolje fotografije" kojih ima svuda. Na prospektima, bilbordima, kalendarima , kada snima pirotske lepotice. Uz sve to, njegov ulični fotograf kod DJ administrativca Radničkog ima prolaz da snima detalje sa utakmica, a DJ zauzvart ima prostora da piše o utakmicama Radničkog, dok Portal pravi reportaže o jednom pirotskom devojčurku , koja je slučajno iz porodice administrativca Radničkog.

Čvrste veze, ali manje bitno!

...........................................................................................

I zašto sam "pukao" baš na današnji dan i napisao sve ovo, mada sam se spremao da vam kad tad "razlijem" i ovu istinu.

Sve gore navedeno je stvar za kako se kaže "državne organe"! Nas u ovoj Redakciji, mene posebno, kao najstarijeg ovde , vredja, boli, uznemirava to, što šef kabineta, u čijoj kancelariji "spava" kum (to kažu gradski funkcioneri) "ispod stola" , doduše bukvalno na stolu, ekskluzivne , a i one druge informacije prenosi svom kumu. Znate dobro da u našem poslu postoji stalna utakmica, ali fer borba, ko će prvi saznati i objaviti. Kao što važi i ono, ko će te tkzv. ekskluzivne informacije prvi objaviti. Znate dobro da postoji legitimno pravo na informaciju! Svima ravnopravno !

Mi smo danas objavili, dobili smo zvaničnu informaciju od NALED-a čiji smo poslovni partner, da se u Beogradu održava veoma značajan skup Godišnja konferencija "Doing Business 2020.." Svetske banke !

Pogledajte našu objavu ko će sve od članova Vlade prisustvovati.

http://www.plusonline.rs/naled-doing-business-2020-lakoca-poslovanja-u-srbiji/

I stižemo na početak priče.

Da li je vest "proturio" kum - šef kabineta, da li je to uradio sam gradonačelnik, zaista ne znamo! Nepošteno da samo Portal od kuma koji nije dugme, objavi informaciju da će Vladan Vasić, naš gradonačelnik inače gradonačelnik svih gradjana i "gradonačlelnik svih medija" danas biti , kao potpredsednik NALED-a i član Upravniog odbora u Beogradu na ovom svetskom skupu!

Naravno da sam regovao, naravno da sam zvao gradonačelnika, običnom linijom, jer mi je vajber blokirao a zatim i kuma, gradonačelnikovog šefa kabineta.

Razgovor nije bio prijatan. Trebalo mi je dosta vremena i bromazepama da se priberem i eto, kada koliko toliko mogu, napisao sam sve ovo !

I da vam kažem, to sam rekao i gradonačelniku Vladanu Vasiću, mi nemamo razloga da ćutimo pred najezdom svega što se dogadja. Nama privilegija nije potrebna, nama "bočni načini finansiranja" nisu potrebni. Tražimo samo da budemo ravnopravni sa drugima u svemu.

A kada krenemo da radimo i kada se sve to vidi i čuje, e tu ste onda vi, dragi sugradjani, da kažete svoje. Vi i vaš utisak uvek su nam bili najvažniji !