Boban Tolić: Park kod Gradića poklon Piroćancima za slavu grada!VIDEO

22. jul 2015. 10:50 Gradska hronika Pirot Plus Online

Kada su 11. februara ove godine, sečenjem ostarelih stabala, započeli radovi na uredjenu parka kod Gradića, bilo je mnogo kritizera, onih koji su negodovali zbog navodnog,,uništavanja,, zelenila . Kako je vreme odmicalo , a park iz dana u dan dobijao sve lepši izgled, počele su da stižu samo pohvale. Uredjenje parka je sastavni deo prpojekta koji zajedno realizuju Direkcija za izgradnju i Komunalac. Treba reći da je Komunalac u uredjenje parka uložio znalčajna sredstva, radnu snagu i opremu. Ovih dana radovi u parku ulaze u završnu fazu. ,,Stigao,, je konj Jabučilo, završavaju se staze od kocke, kanal je , na iznenadjenje mnogih koji nisu verovali, doveden u izuzetno stanje. Čeka se još izgradnja glavne staze i rad na konačnom izgledu iskopina iz rimskog perioda. O svemu tome razgovarali smo sa Bobanom Tolićem, direktorom JP Komunalac. On je više nego zadovoljan jer će poslovi biti završeni pre predvidjene dinamike.

Evo i šta smo kamerom sve zabeležili. Najpre kanal. Od ulivanja vode iz Bistrice do ulivanja u ovu reku. Nekada to nije moguće. Nekada je kanal bio ruglo, kanal za smeće i šta još sve. Danas izgleda ovako!!!

Kamerom smo prošetali svim delovima parka. U toku su završni radovi na stazama pod kockom, snimili smo biste u većem parku koje čekaju predlog Zavoda za zaštitu spomenika, glavnu stazu, rimske iskopine...

Boban Tolić očekuje da sve bude završeno i pre slave grada!