Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 02.04.2019. | objavio Plusonline

0

Boban Tolić, JP Komunalac Pirot: Komora za čuvanje uginulih životinja jeftino i praktično rešenje

    Na nedavnoj sednici Gradske skupštine jedna tema je izazvala pažnju opozicije. Da li se odbornicima cifra učinila velikom, šta su podrazumevali pod rashladnom komorom, tek kada je objavljena informacija o nabavci  komore za čuvanje uginulih životinja, ne samo pasa, otvorena je burna rasprava.

   Kada smo pre neki dan, sa Bobanom Tolićem  obišli grad i radili sve aktuelne teme, pitali smo ga da objasni o kakvoj se komori radi, kakva je osnovna funkcija i čemu će sve služiti.

   Posle objašnjenja, postalo nam je jasno da se za svaki detalj, za svaku investiciju u koju se ulažu narodne pare,  svi oni koji odlučuju, dakle odbornici u Gradskoj skupštini,  najpre treba da raspitaju, upoznaju s detaljima a potom otvaraju raspravu. Naravno da svako ima pravo da pita, ali ponekada izadje smešno, da neko ne razlikuje frižidere za domaćinstvo od velikih komora specijalno uradjenih za čuvanje uginulih životinja. Ako ne zbog nečeg drugog, onda zbog toga što će te komore štititi našu životnu stredinu. Čiste zemlje radi, ekologije u svakom slučaju!

   Pored toga, treba reći da se uginule životinje posle izvesnog vremena predaju fabrici koja je specijalizovana za preradu životinjskih kostiju. Komunalac će i od toga imati finansijske koristi.

U Indjiji postoji Fabrika Energo Zelena koja otkupljuje otpad iz komora i preradjuje !

Kompanija Energo Zelena je izgradila prvo postrojenje za neškodljivo uklanjanje otpada životinjskog porekla, koja je u skladu sa najstrožim standardima iz oblasti zaštite životne sredine i bezbednosti.

Kada dostigne pun kapacitet, fabrika će na godišnjem nivou prerađivati količinu od 150.000 tona životinjskog otpada prikupljenog od mesne industrije.

Energo Zelena je uspostavila sopstveni transportni sistem u ovu svrhu.

Krajnji proizvod će se koristiti kao gorivo za proizvodnju energije.

*Naslovna fotografija preuzeta sa sajta www.energozelena.rs

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline