Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 05.09.2019. | objavio Plusonline

0

Blokirana sredstva za isplatu jednokratnih novčanih pomoći. Treći mesec se čeka odobrenje Ministarstva finansija

Već treći mesec kasni isplata jednokratnih novčanih pomoći. Od stipendija učenicima i sportistima, preko naknada za vantelesnu oplodnju i jednokratnih pomoći za lečenje bolesne dece. Praktično sva ona davanja koja su po odluci Grada Pirota svrstana u dodatna prava u oblasti socijalne zaštite.

S obzirom da se ova davanja finansiraju iz Budžeta grada, u nadi da ćemo doći do razloga zbog kojeg se kasni sa isplatom, krenuli smo od Gradske uprave.

Sava Kostić, načelnik Odeljenja za vanprivredu kaže da su sredstva iz gradskog Budžeta redovno uplaćivana na račun Centra za socijalni rad, preko kojeg se odlukom Gradske uprave, isplaćuju ova davanja, i da je zastoj nastao u nekom od ministarstva. 

Problem je nastao onog mometna kada su sredstva na poziciji za jednokratne novčane pomoći istrošena, što je bilo u maju,  kada je i upućen zahtev Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, da se sredstva koja su opredeljena rebalansom gradskog Budžeta za ove namene, stave na raspolaganje Centru za socijalni rad kako bi se nastavila redovna isplata jednokratnih novčanih pomoći, kaže direktorka Centra Marija Vasić.

  • Od početka godine svi centri za socijalni rad u Srbiji prešli su na novi sistem elektronskog poslovanja – ISIP, koji je praktično, i pored svih prednosti koje pruža, uslovio ovo kašnjenje. Mi smo ispred Centra za socijalni rad krajem maja poslali potpunu dokumetaciji da se sredstva po rebalansu iz Budžeta grada Pirota nadju na našim aproprijacijama i zaključno sa današnjim danom, i pored svakodnevnih kontakata i urgencija, dobili smo samo jedan zvaničan odgovor, a to je da je dokumentacija potpuna, i da se čeka odobrenje Ministarstva finansija. Isplate kasne već treći mesec, potpuno razumem nezadovoljstvo korisnika, ali kada će sredstva biti na raspolaganju to ne mogu reći. Onog trenutka kada se sredstva nadju na našim aprijacijama počeće isplata svih ovih davanja, s obzirom da su sva rešenja već doneta, kaže direktorka Vasić.

Isplata ostalih socijalnih davanja za sada se odvija redovno. 

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline