Bez naslova! Sve nam (ni)je jasno!!! Lepo, ali i ono drugo!

31. jul 2019. 11:34 Sport Pirot Plus Online

Prva pretprvoligaška nedelja. Markov plan se ispunjava. Posle Vranja, pauza u ponedeljak, a potom, ulazi se u ritam utakmica za bodove. Juče se radilo lagano. Starteri prvi deo treninga bez lopte, ostali, imali su puni ritam. Danas već počinje poznati program uoči utakmica za bodove. U četvrtak će se raditi na glavnom terenu.

Još uvek nije sigurno da li će se putovati dan ranije, ili na dan utakmice s dnevnim odmorom. Kragujevac, ipak nije tako daleko!

..................................................................

Sticajem nekih privatnih okolnosti, (svakog 2. avgusta na Ilindan sam u varošici kod Pranjana, podno Ravne Gore, kod bliske rodbine) iskoristiću da "skoknem" u Kragujevac na utakmici Radnički 1923 – Radnički Pirot.

Sekretar kluba Darko Bradonjić

Poštovani,

Obraćam se Vama zahtevom da odobrite akreditaciju za utakmicu Radnički 1923 - Radnički Pirot, koja se igra u Kragujevcu, u okviru prvog kola Prve lige, u subotu, 3. avgusta.

Radnički Kragujevac znam iz vremena Save Paunovića, Godjevca, Tatovića, Martinovića... Izuzetno poštujem vaš Klub i želim vam, da u ovoj sezoni penali ne budu fatalni i da se vratite u Super ligu

Srdačan pozdrav

Ani press doo Pirot

Naxi Plus radio

Portal Pirot Plus online

Nenad Paunović

.............................................................

Već sutradan izjutra, javio se izuzetno predusretljivi Darko Bradonjić, sekretar Kluba da me pozdravi i obavesti da sam dobrodošao, da mogu ranije da dodjem u prostorije Kluba, da ću biti na spisku novinara koji su dobili akreditacije i da se javim predstavniku Kluba na službenom ulazu. Pričali smo dugo i o pirotskom Radničkom. Zna dosta o našem Klubu, fudbalerima, trenerima... Rekao mi je još neke detalje kada je saradnja sa novinarima u pitanju, što mi je zaista bilo drago. Skrenuo mi je pažnju na Portal koji imaju, što sam sa zadovoljstvom "prelistao"!

Toliko o fudbalskom pogonu Radničkog. Druge informacije iz pirotskog kluba ne postoje. Ne verujem, da su baš svi na odmoru!!! Prvenstvo počinje !

Najavu pred subotnji meč i razgovor sa Markom Vidojevićem, objaviću u četvrtak.

Skrećem pažnju! Na našem Portalu možete da pratite izveštaje iz Kragujevca "Iz minuta u minut"

.............................................................

U demokratskom društvu, živimo to vreme, mada često ima "iskakanja" mediji treba da deluju istraživački, korektivno, da skreću pažnju na sve ono što je dobro, ali i na detalje koje treba menjati.

Sledeći te postulate, pokušavamo zaista da dobronamerno, ali na jedini mogući – istinit način, da skrećemo pažnju kako bi nam u ovom gradu bilo što bolje, što prijatnije.

Mesec dana i više skrećemo pažnju da pored fudbalskog dela Kluba i ostali segmenti, treba da razmišljaju i rade PRVOLIGAŠKI kako bi se spremno dočekalo veoma kvalitetno i medijski izuzetno praćeno prvenstvo.

To da Gradski stadion , osim travnatog dela i tribina, tamo gde sedišta nisu polomljena, sve ostalo nije na potrebnom nivou.

Birokratija, ili nije reagovala, ili je to činila presporo. Dvočlana komisija iz Beograda stigla je u Pirot i završila svoj deo posla. Iako je birokratija sama sebe hvalila na jednom portalu da je sve bolje nego u mnogim superligaškim gradovima, to ipak nije tako. Da li će do iduće nedelje biti uradjeno videćemo. Saznali smo da je na spisku naloženih aktivnosti preko 15 stavki koje treba uraditi. Ko će i kada će, videćemo. Ono što znam sigurno da će Boban Tolić i Komunalac i Neša Djordjević i Sportski centar preduzimati radnje. Što se Kluba tiče, ne radi se samo o nečemu što hitno treba raditi, već i o nekim investicijama koje će morati da se rešavaju!

Juče popodne bio sam na Stadionu. Da pratim trening, da prošetam, ali i da prodjem i vidim da li se nešto pomera. Takvu obavezu imam prema onim demokratskim načelima novinarstva, kako bi prema vama bio pravedan.

Znao sam da je Komunalac krenuo u "napad", ko bi drugi i da je počelo da se radi.

Evo gde i evo šta. Uz ono ranije da je uredjivana "živa ograda"

Malo dalje, sve po starom.

Boban Tolić, direktor Komunalca, rekao mi je da će "postupiti" po spisku primedbi koje je Komisija ostavila!

............................................................

Pomešanog raspoloženja krenuo sam sa Stadiona. Na treningu mi je zaista bilo prijatno. Marko, Ćira i njihovi fudbaleri rade kvalitetno i vredno!

Ono ostalo što sam video, bilo je "crno – belo".

Na izlasku sa Stadiona, tamo u "kavezu" bilo je PRELEPO!!!

Miloš Nikolić, trener najmladjih u Radničkom, okupio je dečicu, rekao bih da su tu od 4-5 do 7 godina .

Mame, tate, deke, uživaju, bodre svoje, raduju se. Znam, život me učio, da je predivno, da decu odmalena treba odvesti "u sport".

Nema lepšeg, kada se kući vrate nasmejani, zajapureni, ogladneli, sve čekajući popodne kada će ponovo na trening.

Bravo !!

Baš lepo!

Gradski stadion, kao i ostali tereni u gradu , ustvari postoje upravo zbog toga. Da se tamo kada odete osećate životno pobednilčki, da vam je svaki trenutak uživanje , da sve bude uredno, čisto, onako kako će prijati svima koji će tamo doći po zdravlje i raspoloženje ! Za one koje gledate i navijate za njih, ali i za vas koje je tamo ljubav prema sportu i Pirotu odvela !

Da li smo se razumeli!?

P.S. Pripremamo iznenadjenje iz Kragujevca!!!