Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Bela Palanka

Objavljeno 09.08.2013. | objavio PlusonlineAdmin

0

Banica, Belopalanački specijalitet FOTO

Danas u Beloj Palnci počinju Dani banice, manifestacija koja se održava osmi put za redom u parku Vrelo. Mladen Cvetković, iz Turističke organizacije kaže da su ove godine svi rekordi u broju prijavljenih učesnika nadmašeni.Pored domaćih učesnika tu su i takmičari iz Vojvodine, Bugarske i Makedonije, a očekuje se  i veliki broj posletilaca.

Na zadovoljstvo, ne samo nas u Beloj Palanci, već i velikog broja posetilaca i učesnika uspevamo da održimo kontinuitet održavanja manifestacije. Osma zaredom koja će po svemu sudeći biti najbrojnija i sa najviše učesnika, oko 120 domaćica nadmetaće se u sparvaljanju banice. Biće tu i drugih sadržaja, spremaće se još neki specijaliteti iz našeg kraja koji nisu u konkurenciji, ali su tu kao propratni deo Manifestacije. Kao i obično predvideli smo bogat kulturno umetnički program, a specijalni gost je Radiša Urošević“- kaže Mladen Cvetković.

Stučni žiri izabraće tri najbolje banice. Nagradu će dobiti i vlasnik najbolje aranžiranog stola, a ove godine je prvi put uvedena nagrada publike za najbolju banicu.

Tagovi:Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline