Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Babušnica

Objavljeno 04.02.2015. | objavio Plusonline

0

Babušnicu ove godine očekuju značajni infrastrukturni radovi

Lokalna samouprava je u Budžetu za 2015. godinu izdvojila značajna sredstava za realizaciju infrastrukturnih projekata, izjavio je predsednik Skupštine opštine Babušnica Dejan Lazarević.

–         Realizacija projekta na uređenju centra u Babušnici, ako vremenski uslovi dozvole, počeće za desetak dana, a vrednost radova je 22  miliona dinara. Na tenderu je izabran izvođač “Tončev gradnja” iz Surdulice,  sa najnižom ponudom od 16  miliona. U planu je nastavak uredjenja prostora Starog igrališta. Za ove namene izdvojeno je oko 40 miliona dinara. Očekuje nas i asfaltiranje Karadjordjeve ulice i nekih manjih ulica,  napominje Lazarević.

Iz budžetskog Fonda za energetsku efikasnost, za koji je u 2014. izdvojeno 300 miliona dinara, opština Babušnica dobila je oko 12 miliona dinara za sanaciju fasade na zgradi Opštine i zamenu stolarije.   Procedura će uskoro početi, biće sprovedena javna nabavka, kaže Lazarević.

Na sednici Opštinskog veća koja je održana juče u Babušnici usvojen je predlog zaključka o raspodeli sredstava sportskim klubovima i organizacijama iz opštine Babušnica. Ove godine, iz budžeta za sportske klubove u ovoj opštini izdvojeno je oko 9 miliona i 100 hiljada dinara.
Za Fudbalski klub “Lužnica“ ove godine izdvojeno je najviše novca, i to nešto više od pet miliona. Očekujemo da se ove sezone Lužnica plasira u viši rang takmičenja, istakao je Lazarević.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline