Babušnicu ove godine očekuju značajni infrastrukturni radovi

04. februar 2015. 12:30 Babušnica Pirot Plus Online

Lokalna samouprava je u Budžetu za 2015. godinu izdvojila značajna sredstava za realizaciju infrastrukturnih projekata, izjavio je predsednik Skupštine opštine Babušnica Dejan Lazarević.

- Realizacija projekta na uređenju centra u Babušnici, ako vremenski uslovi dozvole, počeće za desetak dana, a vrednost radova je 22 miliona dinara. Na tenderu je izabran izvođač “Tončev gradnja” iz Surdulice, sa najnižom ponudom od 16 miliona. U planu je nastavak uredjenja prostora Starog igrališta. Za ove namene izdvojeno je oko 40 miliona dinara. Očekuje nas i asfaltiranje Karadjordjeve ulice i nekih manjih ulica, napominje Lazarević.

Iz budžetskog Fonda za energetsku efikasnost, za koji je u 2014. izdvojeno 300 miliona dinara, opština Babušnica dobila je oko 12 miliona dinara za sanaciju fasade na zgradi Opštine i zamenu stolarije. Procedura će uskoro početi, biće sprovedena javna nabavka, kaže Lazarević.

Na sednici Opštinskog veća koja je održana juče u Babušnici usvojen je predlog zaključka o raspodeli sredstava sportskim klubovima i organizacijama iz opštine Babušnica. Ove godine, iz budžeta za sportske klubove u ovoj opštini izdvojeno je oko 9 miliona i 100 hiljada dinara.
Za Fudbalski klub “Lužnica“ ove godine izdvojeno je najviše novca, i to nešto više od pet miliona. Očekujemo da se ove sezone Lužnica plasira u viši rang takmičenja, istakao je Lazarević.