Avanturistički outdoor festival Jerma od 14. do 18. avgusta, prijave do 1. avgusta

23. jul 2019. 13:00 Društvo Pirot Plus Online

Povodom drugog avanturističkog outdoor festivala Jerma koji će biti održan od 14. do 18. avgusta u kanjonu reke Jerme danas je u Medija centru Doma kulture održana konferencija za novinare. Tom prilikom organizatori su predstavili detalje festivala.

Na konferenciji su govorili Bratislav Zlatkov, direktor Turističke organizacije Pirot, Jelena Đorđević iz Udruženja Avanturistička mreža, Darko Đorđević - JP Srbija Šume, Andrijana Najdenov - JU Sportsko - turistički centar Dimitrovgrad i Dalibor Jocić, predstavnik TO Babušnice.

Bratislav Zlatkov, direktor TO Pirot, predstavio je organizatore i istakao da je do sada dosta urađeno na turističkoj infrastukturi što će se nastaviti i ubuduće, a ovaj festival će ući u kalendar turističkih dešavanja i iduće godine.

Jelena Đorđević je najavila da se u okviru festivala posetiocima nudi preko 20 različitih programa koji su namenjeni različitim starosnim strukturama. Za učešće na festival neophodna je prijava, a sve informacije mogu se pronaći na sajtu www.neat-serbia.com, prijave su otvorene do 1. avgusta.

Darko Đorđević iz Javnog preduzeća Srbija Šume izrazio je zadovoljstvo što su učesnici ove manifestacije i, kako je rekao, nastojaće da i ove godine obezbede dodatni sadržaj i urede nove lokacije, kao i da sve protekne u najboljem redu po pitanju zaštite životne sredine.

Andrijana Najdenov iz JU Sportsko - turistički centar Dimitrovgrad kaže da su u okviru ovog projekta učestvovali u obeležavanju i trasiranju planinarskih staza i staza za penjanje. Ona je dodala da se raduju saradnji svih turističkih organizacija koje dele prostor kanjona reke Jerme.

U ime Opštine Babušnica i Turističke organizacije Babušnica ovom prilikom obratio se Dalibor Jocić koji je izrazio zadovoljstvo što će se deo aktivnosti održati na teritoriji Opštine Babušnica.

Jelena Đorđević iz Udruženja Avanturistička mreža rekla je da će za ovaj festival i eko aktivnosti biće urađena web prezentacija na srpskom i engleskom jeziku, što je podržano od strane Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije.