Ambasadori Arapske grupe u poseti Pirotu. Cilj posete unapređenje političke i ekonomske saradnje

06. novembar 2019. 20:10 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U okviru obilaska Jugoistočne Srbije danas i sutra u poseti Gradu Pirotu su ambasadori iz tzv. Arapske grupe – ambasador Palestine NJ.E. Mohamed Nabhan, ambasador Alžira NJ.E. Abdelhamid Šebšub, ambasador Egipta NJ.E. Amr Alguvejli, ambasador Кuvajta NJ.E. Jusef Ahmad Abdulsamad, ambasador Maroka NJ.E. Mohamed Amin Belhaž, ambasador Tunisa NJ.E. Seif Alah Režeb, otpravnik poslova Ambasade Libije, gospodin Mounir M. A. Abougharin.

Posetu je inicirao ambasador Palestine, Nj.E. Mohammed Nabhan, inače doajen Arapske grupe (koju čini 12 zemalja).

Visoku delegaciju najpre je primio gradonačelnik Vladan Vasić. Pored gradonačelnika Vasića ambasadore su dočekali i predsednik Skupštine Grada Pirota Milan Popović, pomoćnice gradonačelnika Milica Golubović i Slađana Mančić, i Marija Đošić, šef Кancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Pirota. Na sastanku je održana prezentacija Grada i privrednih potencijala.

U izjavi posle sastanka gradonačelnik Vasić poželeo je dobrodošlicu ambasadorima i izrazio nadu da će ova poseta rezultirati daljom intenzivnijom saradnjom posebno na ekonomskom nivou

Ambasador Palestine, Nj.E. Mohammed Nabhan obraćajući se na srpskom jeziku rekao je da većina arapskih zemalja ima izuzetno dobru političku ali i privrednu saradnju sa Srbijom, a da je njihov cilj da se ta saradnja nastavi i proširuje

Ambasadori su u nastavku obišli radionicu za izradu pirotskog ćilima “Damsko srce”, dok je za sutra planirano da obiđu srednjevekovnu pirotsku tvrđavu Momčilov grad i arheološke postavke.