Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 08.10.2019. | objavio Plusonline

0

Aleksandar Gajović, državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja: Konkurse za sufinasiranje medijskih sadržaja za sledeću godinu raspisaćemo krajem ove godine

Državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Aleksandar Gajović i ovoga puta prisustvovao je Radio danima RAB Srbije. Učesnici su imali priliku da sa njim razgovaraju o svim pitanjima koja ih muče, da ukažu na određene probleme i informišu se o mnogim važnim stvarima o radio stanicama koje su u nadležnosti ministarstva.

Mi smo razgovarali sa državnim sekretarom o konkursima za sufinansiranje medijskih sadržaja, aktuelnim problemima u medijima kojima se bavi Ministarstvo kulture i nastojanjima da se radio još više unapredi.

Kada su u pitanju konkursi za sufinansiranje medijskih sadržaja, ove godine se kasnilo sa raspisivanjem konkursa, a samim tim i raspodelom sredstava. Gajović je objasnio da je razlog novi Pravilnik u okvirima Zakona o infrmisanju i medijima koji je poslat Vladi Republike Srbije na usvajanje, koji do danas nije usvojen. Bez obzira na to državni sekretar je u jednom trenutku odlučio da raspišu konkurse po važećem Pravilniku.

Državni sekretar Aleksandar Gajović je najavio da sledeće godine neće raspisati konkurse već će to učiniti krajem ove godine, odnosno, odmah po usvajanju Budžeta za narednu godinu.

Sa ovim se složio ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, ističe Gajović, a jedan od razloga je što je sledeća godina izborna, zato žele da na vreme raspišu konkurse.

Kompletan razgovor sa državnim sekretarom objavićemo u sredu, 9. oktobra, u rubrici Video Presing.

Tagovi: , , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline