Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 12.03.2018. | objavio PlusonlineAdmin

0

Aktiviran besplatan broj za prijavu rada „na crno“

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je, u okviru projekta „Reci ne radu na crno“, aktivirana besplatna telefonska linija za prijavu rada „na crno“.

Pomenuti projekat sprovodi resorno ministarstvo, a njegovu realizaciju je finansijski podržala Ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu.
Građani Srbije mogu anonimno, pozivom na broj 0800 300 307, da prijave ukoliko su radno angažovani bez zaključenog ugovora o radu, kao i svaku drugu nezakonitost u radu.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je povodom toga uputio poziv svima kojima su uskraćeni osnovni principi dostojanstvenog rada da traže svoja zakonska prava i prijave rad „na crno“.
Od nelegalnog rada štetu imaju svi – država, poslodavci koji rade u skladu sa zakonom, a naročito radnici koji gube socijalne beneficije. 
Zato ohrabrujem sve građane da prijave ukoliko rade bez ugovora o radu i nisu prijavljeni na obavezno socijalno osiguranje, poručio je ministar. 
Prema njegovim rečima, za ovakve prekršaje sankcije će snositi isključivo poslodavci, ne i radnici koji su radili „na crno“. 
Resorno ministarstvo je odlučno u borbi za zaštitu prava radnika i omogućavanje zdravog okruženja za poslodavce, sa ciljem da Srbija bude uređena zemlja, rame uz rame sa zemljama EU, istakao je Đorđević.
U sklopu projekta planirane su brojne aktivnosti, uključujući pojačan rad Inspektorata za rad na terenu i edukativne radionice širom Srbije. 

Više informacija o projektu nalaze se na vebsajtu https://recineradunacrno.rs, kao i na društvenim mrežama https://www.facebook.com/neradunacrno/ i https://www.linkedin.com/company/reci-ne-radu-na-crno/.

Tekst preuzet sa sajta Ministarstva za rad,zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline