Ako dolazite da gledate podmladak Radničkog, ponesite stoličice na rasklapanje ili tronoške!!! Da sedite kao ljudi, jer vas rukovodstvo Radničkog ne poštuje. Neki novinari najavljuju bojkot!! Ne čine to još uvek zbog vas i fudbalera našeg Kluba!!! U protivnom!!!

24. oktobar 2016. 11:00 Sport Pirot Plus Online

Boldirani kurziv

... U pirotski sport, u aktivnosti klubova godišnje se ulaže preko 60 miliona dinara. Pirot ima prvoligaše, drugoligaše, ima učesnike svetskih i evropskih takmičenja, na hiljade dece koja se bave sportom. Osnovni moto Gradske uprave je da se što više mališana bavi sportom, da se iz masovnosti , kako je to neko “nepisano pravilo pojavi kvalitet.Neki novi Uroš Mijalković, Saška Sokolov, Uroš Jović...

Tako u ovom trenutku Pirot slovi u Srbiji za grad sporta, uspešan i karakterističan po mnogo čemu.

Uz direktno ulaganje u klubove, Grad je postigao još jedan cilj, izgradjeni su brojni sportski objekti što omogućava da klubovi nesmetano rade i okupljaju što veći broj članova ...


  • Ovo je uvod u ono što je tema ovog pisanija. Nisam slučajno pomenuo uspešne nastupe brojnih klubova. Uostalom, ako nema dobrih rezultata, ako nema tog “marketinga”, onda deca i neće u sport. Potrebni su im idoli, uspešni rezultati starijih kako bi se ugledali na njih i krenuli njihovim putem!

  • Fudbalski klub Radnički ima prvi tim koji je trenutno četvrti u Prvoj ligi i time je opravdao sve ono što je u Klub i uslove prvog tima uloženo. Radnički ima i uspešne mladje selekcije. Pravi i prvi primer je podmladak. Naš tim igra u najboljoj Ligi u Srbiji. Igra protiv Zvezde, Partizana, Vojvodine, OFK Beograda, Rada, Spartaka... Za sve one koji vole fudbal, mečevi naših omladinaca sa budućim prvotimcima ovih timova zvučnih imena, su pravi dogadjaji. To svakako jesu za mnoge u gradu, jedino izgleda ne za rukovodstvo Kluba.


“Mladi beli” i pored primedbi ljubitelja fudbala i dalje mečeve igraju u totalno neprilagodjenim uslovima . Najpre teren nije kvalitetan kakav dolikuje ovoj Ligi,( ajde i kod drugih nije baš tako sjajno), ali, pomoćni teren nema uslove za praženje mečeva. Nema uslove za gledaoce , nema uslove za novinare. Sve ovo utoliko pre što je pre neku utakmicu zabranjeno praćenje utakmica sa bedema, gde mogu da stoje samo “povlašćena lica”.

Gledaoci sve vreme stoje, novinari “pišu na kolenima” snimaju iz nepovoljnih pozicija. I tako iz meča u meč. Naši “vapaji” ne pomažu!

U subotu je Radnički igrao sa ekipom Spartaka iz Subotice. Oni stariji gledaoci koji 9o minuta ne mogu da stoje, a nemaju gde i da sede, dosetili su se vremena pre 5o godina kada se tako dolazilo na utakmice.

Sećam se bio sam dete, kada smo od kuće nosili stoličice, kako bi, krajem pedesetih godina, gledali košarku u Parku Gimnazije. E danas je isto kao pre više decenija. Evo kako se snalaze oni koji dolaze da gledaju podmladak Radničkog.  • Neko čudno objašnjenje smo čuli! Kao, rivale treba dovesti na manji teren i tu ih “stegnuti” i pobediti. Nešto nisam video da je rivalima bilo teško i nešto nisam video da smo ih “stegnuli” i imali neku prednost. Šta više, svi oni u svojim klubovima treniraju na pomoćnim terenima.

  • Zar nije moguće ovoj talentovanoj ekipi Radničkog omogućiti makar jedan trening ili trening utakmicu na glavnom terenu, recimo sredom i tako im omogućiti da se adaptiraju i subotom igraju u uslovima kakve zaslužuju i fudbaleri i gledaoci i novinari.

  • Posledice su jasne. Na utakmice Radničkog dolazi sve manje gledalaca, ne žele da stoje i gledaju mečeve na takav način, a novinari, makar oni koji stalno prate podmladak Radničkog i gledaju ceo tok utakmice, a ne poslednjih pet minuta, najavljuju da će prestai da izveštavaju sa mečeva. Ovo za sada čine zbog profesionalne obaveze prema slušaocima i čitaocima Portala, ali i prema ovim momcima koji bi, sigurni smo, daleko bolje igrali u boljim uslovima.


Dakle, ako niste skoro bili i gledali utakmice podmlatka Radničkog, eno u subotu gostuje OFK Beograd ! Ako “mudro rukovodstvo”u Klubu i čujem još neki tamo, konačno ne shvate šta im valja činiti, ponesite stoličicu, onu što ih prodaju na vašaru. Može i tronoška.

Tako ćemo i na ovakav način krupnim korakom i tronoškama napredovati u prošli vek“!

Odmah po objavljivanju teksta o uslovima na Pomoćnom terenu gradskog stadiona dobili smo sledeći odgovor, koji u celosti objavljujemo!!

Demanti na text..


  • Omladiski tim Radnickog iz Pirota igra na pomocnom terenu koji je po kvalitetu jedan od najboljih pomoćnih terena u Srbiji..Svedoci smo da Superligaski timovi i bivsi prvaci Evrope igraju na ogradjenim njivama..Uslove sportskih terena koje pruža Pirot su medju najboljima u Srbiji..To nam potvrdjuju i sve gostujuće ekipe koje igraju na našim terenima..Svesni smo problema sa sedećim mestima na pomoćnom terenu i radimo na tome da se i taj problem resi..Samo imam jedno pitanje? Kada budemo resili i taj problem recite sta je sledece?


Član UO Fk Radnicki Zoran Stojanovic

.....................................................................................................................

Naš odgovor !

Poštovani gospodine Stojanoviću. Hvala Vam za informaciju o kvalitetu terena gde igra podmladak Radničkog. To gledamo svakodnevno!!! Problem je , medjutim, u tome, što mi ne ističemo kakav nam je teren, već uslove pod kojima gledaoci prate utakmice , a novinari rade svoj posao. Šta ćemo kad počnu kiše!?

Inače, kada je Radnički u pitanju da vam kažemo što ste valjda znali. To, inače, govori , valjda, o našoj pripadnosti Klubu!!!

Koliko nas intresuju nastupi podmlatka Radničkog govori da smo jedini radili uključenja u naš program sa utakmica protiv Rada i Crvene Zvezde u Beogradu. To nijedan medij u Srbiji nije uradio ni za jednu ekipu. O medijima u Pirotu da ne govorim. Osim što su prepisivali!!! O prenosima utakmica prvog tima i video izveštajima na SOS- u i Portalu da i ne govorimo!

Ne sumnjajte u našu pripadnost Radničkom, već analizirajte malo i rad vašeg rukovodstva , ako imate kada i gde !!! Mi nismo zlonamerni, već iskreni i istiniti!!

Uvek smo uz Radnički i Piroćance!

Omogućite Piroćancima da podmladak, koji igra najkvalitetnije srpsko takmičenje, ljubitelji fudbala gledaju u većem broju i u uslovima dostojnim ranga takmičenja! Poštujte malo više svoje navijače, ajde i novinare! Ako su vam oni bitni! A znam da jesu, kada je vama to potrebno!

Mi smo na istoj strani, samo se ponekada ne razumemo dobro!!