Čuvajte se, nadjite vremena za sebe, šetajte! Prelepa je pirotska kotlina!

09. jul 2020. 07:10 Pirot Plus Online

Ne znam šta će danas izaći od zvaničnih informacija, ko će ih sve i na koji način objaviti, jer je očigledno to  najteže. Mnogo je razloga za to. Ali, hajde, da razumemo. Ono što znamo da se virus podmuklo uvukao u mnoge, vama poznate, državne institucije, da se neki lekari oporavljaju, da su i dva anesteziologa dr Saša Ćirić i dr Dragan Tošić otišli u niški Klinički centar,  da su nekima supruge zaražene, da će neki za neki dan menjati dinamiku rada.

Pomenuo sam juče, da su naši novinari ponovo u kućnim redakcijama, ali da postoji svakodnevno dežurstvo. Sonja je danas na terenu, a Ivana će montirati ovo što upravo radim!

Šta želim!?

Mislim da ćete prihvatiti i uraditi nešto za sebe! Posebno!

To se naslanja na ono, da se vi sami sa sobom dogovorite o tome kako ćete se braniti. Saveta smo se naslušali.

Dakle, radite kako vi smatrate, odredite svoj način borbe da se sačuvate, naravno  vaše u porodici, zatim dalje, rodbinu, komšije, prijatelje. Tako će se ta  linija brobe širiti na način koji je jedino moguć. Ono maske, distanca, pranje ruku, to se valjda podrazumeva. Poodavno!

Juče pre podne, sam odlučio da krenem u "osvajanje" pirotske kotline. Ono, "Vidimo se na Keju" od sedam do osam uveče ne menjam. Ovo je novo!

Krenite.

Ništa vam neću objašnjavati. Dovoljno je da krenete sa mnom.

Predjite most na Drugom ringu, ako ste Pazarac, zatim prugu i onda stazom po zdravlje.

Kej oko Kompenzacionog bazena ili jezera, svejedno!

E sad, na kraju, dodatni utisak. Šetajući, vukla me lepota, ponovo je u meni proradio "fotonerv" da i na ovakav način doživite ovaj krajolik i već od sutra pronadjete baš ovde, vremena za sebe.

Sutra ću pokušati da budem u nekom drugom kraju kako bih u vama "otvorio" novu znatiželju da za sebe i svoje zdravlje!

I na kraju poruka za sva vremena  "Vidimo se na Keju"!