AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 06.12.2017. | objavio Plusonline

0

ZZJZ objavio: Voda i dalje nije za piće!

 Saopštenje ZZJZ


Ekipe Zavoda za javno zdravlje Pirot, 04.12.2017.god. izvršile su uzorkovanje vode za piće iz gradskog vodovoda Pirot sa 12 tačaka.
Nakon završenog dela fizičko-hemijskih ispitivanja akreditovana laboratorija Zavoda za javno zdravlje Pirot ustanovila je povećanu mutnoću u Tijabarskom delu mreže gradskog vodovoda i to na četiri tačke. Mutnoća u vodi za piće se kretala od 4.75 do 6.93 NTU, a u Pazarskom delu vodovoda mutnoća je bila u granicama dozvoljenih vrednosti propisanih Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće (Sl. list SRJ 42/98 i 44/99).
Sve ostale analize u pogledu higijenske ispravnosti vode za piće su u toku.
Preporuka stručnjaka Zavoda za javno zdravlje Pirot je da se voda iz mreže u naselju Tijabara ne koristi za piće do dobijanja ispravnih rezultata.
Građani Tijabare će se vodom za piće snabdevati iz cisterni čija će se voda prethodno dohlorisati u Zavodu za javno zdravlje Pirot.
Stručne ekipe ZZJZ Pirot biće redovno na terenu i uzimaće uzorke vode za analizu, da bi se situacija vezana za vodosnabdevanje građana Pirota permanentno pratila i saopštavala putem medija, do normalizacije prilika.

                                                                                                   ZZJZ

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline